Mexikóban, Mérida városában rendeznek a nőknek WTA tornát, mely első ízzel kapta meg a licencet és került fel idén a WTA naptárába. Szurkolhatunk magyar színeknek is, hiszen a magyar legjobb, Bondár Anna mellett a TOP100-ba tartozó Udvardy Panna is szerepel a főtáblán.

Úgy a 91. panna, hogy igazán nagy sikert nem ért el WTA kategóriás versenyeken, az eredményeit, pontjait rendre ITF tornagyőzelmekkel, döntős helyezésekkel érte el, a WTA kemény pályás viadalain meg szomorúan gyengén teljesített. sajnos most sem látom, hogy hirtelen változhatna valami. Panna egy szinttel lejjebb és salakos versenyeken él meg a teniszével, a gyorsabb teniszt igénylő meccsekhez most még úgy néz ki kevés.

Az első körre most sem kapott könnyű riválist a tavalyi wimbledoni negyeddöntős német Niemeier személyében.

Niemeier ráadásul győzelem nélkül áll ebben az új évben, nyitott-kemény pályán, de olyanoktól kapott eddig ki, mint Bouzkova, Keys, Pliskova vagy a világelső Swiatek ... azért ez tényleg más kávéház.

Itt az ideje egy német sikernek, mert ütőerőben és stabilitásban is jóval előrébb tart Pannánál a germán lány.

Udvardy utolsó két WTA rangú, kemény pályás meccsén is alig nyert gamet is. Osorio Serrano ellen öt, Bogdan ellen pedig csupán két game-re futotta tőle.

Bár most ilyen csúfos vereségre nem számítok, az átütőerőt nem érzem a lányunkban, Niemeier bombázását pedig ideig-óráig fogja tudni kezelni, a német pedig nem az elborulásairól híres.

Női meccsről beszélünk, ahol aztán tényleg minden megtörténhet, de itt mégis meglepő lenne a magyar fél hirtelen fellángolása is.

Niemeier, Jule - Udvardy, Panna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp