A spanyol bajnokságban a vasárnapi etap egy igen komoly kiesési rangadóval kezdődik. Az Elche az esélytelenek nyugalmával áll oda a meccshez, gyakorlatilag kiesőnek tekinthető. A mérlege 1-6-14, képtelen meccset nyerni, pedig semmivel sem játszik pocsékabb focit, mint a többi együttes 10-től lefelé. A Madrid elleni 15-én játszott meccsen sokat nem tett bele a csapat, elment a pofonért, de tényleg nem fárasztotta magát feleslegesen. Itt, ide koncentrálta az energiát, mert itt van lehetőség győzni. Itt zsinórban kéne meccseket nyerni, hogy a remény felcsillanjon, de igazából benne van a pakliban, hogy 2-3 alkalommal is kijön majd a lépés, mert mezőnyben az Elche tényleg nem rosszabb, mint a többiek. Mit várok? Nyílván all int, 19-re kel lapot kérni, nincs veszíteni valója Boyééknak. Épp ezért lehet ez jó, vagy jobb meccs, mint a megszokott spanyol roncsderbik.

Az Espanyol csapatának sem jobb a helyzete, a 21 megszerzett ponttal épp a vonal fölött ehlyezkedik, de olyan tülekedés van ott a kieső zóna alatt és felett, hogy egy sikerrel óriásit lehet nyerni, meg egy zakóval sokat lehet bukni. Az Espanyol érdekes csapat, mert van benne gól elöl-hátul. Sőt ez a szép gólok csapata, az érdekes, különleges gólok csapata. Joselu nem lesz bevethető, de Braithwaite és Puado igen.

Az Elchének egyértelműen nyernie kéne, dominálni, épp ezért Boyéék kísérleteznek majd becsülettel. Egyébként tényleg fura csapat ez az Elche, tényleg be van oltva győzelem ellen, pedig a játéka annyira nem rossz.

Érdekesség az is, hogy két nem feltétlenül szép focit toló együttes ez, mégis egymás ellen rendre adok-kapok meccseket prezentálnak. Utolsó 9 találkozójukon volt gólváltás, ősszel pl. 2-2-őt játszottak. Tényleg úgy vélem, egy-egy patron megint eldurran mindkét oldalon.

Elche - Espanyol: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp