Az argentin fővárosban Buenos Airesben rendezik az idei év első rangos tornáját, ATP250 -es kivitelben, ahol több nagy név is elvérzett már és ez főleg a perui Juan Pablo Varillasnak köszönhető.

Schwartman formán kívül Zapata Miralles ellen zúgott ki, de Thiemet és Musettit is a limai játékosnak sikerült elküldenie.

Varrilas formájáról sokat mond az is, hogy az öt meccsét (két kvali és három főtáblás) is egyaránt szett elvesztése nélkül, ráadásul rendre breakkel nyerte meg, Tirante, Delbonis, Sousa, J, Thiem és Musetti ellenében.

Hiába a saját, dél-amerikai kontinensen megy neki legjobban, hazájához közelebb és amit ezen a héten művel az közel van élete formájához.

Aki letudja ütni Musettit a pályáról, az az angol Norrieval is képes lehet ezt megtenni.

Norrie anno salakos meneteléseivel is tűnt fel a TOP100 -ba érvén, tehát brit létére sem áll tőle távol a szemcsés borítás.

Norrie két főtáblás meccs után van ott az elődöntőben, ám mind a két hazai Diaz Acosta illetve Etcheverry ellen is alaposan megszenvedett és döntő szettre kényszerült, rendre szetthátrányból kellett felállnia.

Varillas jelenlegi formája sokkal jobb, játéka összetettebb, mint a két eddigi dél-amerikai riválisainak, Norrienak ilyesfajta kihagyások nem fognak beleférni az elődöntőn.

Varillasnak nincs mitől félnie, a játéka ezen a héten önmagától értődő, míg a britnek akadozik a tenisze. Hiába világranglista 12. Norrie jelenleg a friss formákat és a heti történéseket nézve, nálam egyértelmű favorit a perui "csalogány".

Varillas, Juan Pablo - Norrie, Cameron: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp