Teljesen felfordult a világ a svájci pontvadászatban. A címvédő Zürich jelenleg sereghajtó pozícióban, a sokszoros bajnok Basel is csak a középmezőnyben szenved. A Young Boys így két év után ismét célba érhet, hiszen féltávhoz érve már magabiztos több mint tíz pontos előnnyel vezetik a bajnokságot és semelyik másik csapatban sem érezni hogy annyira össze tudnák szedni magukat hogy ezt a tetemes hátrányt ledolgozzák.

Raphael Wicky csapata parádés őszön van túl. Hazai pályán a Servette mellett egyedüli csapatként veretlenek maradtak (6-2-0 20-4), de vendégként is masszív (5-3-1 17-6) teljesítményt nyújtottak. A legtöbb csapat ellen többnyire azt érezni a meccseiken hogy osztály különbség van a csapatok között a javukra. Egy héttel ezelőtt a sikeresnek mondható felkészülés után a bajnokságot is folytatták egy elmaradt mérkőzéssel. A Grasshoppers otthonából távoztak három ponttal (1-2), mondhatni remek játékkal, végig uralva a mérkőzést. Így mondhatni sokkal élesebbek lehetnek mint mai riválisuk amellett, hogy a játékos állomány minősége, forma, egymás elleni meccsek és hazai pálya mind-mind mellettük szólnak.

A Winterthur nagyon szenved idén, mindössze a kilencedik helyen állnak a tíz csapatos bajnokságban, azaz nem lehetnek nyugodtak. Ez a nyugtalanság a játékukon is látszik, bár a világbajnokság okozta szünet előtt egész jó formába lendültek önmagukhoz képest. A felkészülés során gyengébb csapatok ellen játszottak, amolyan önbizalom növelés végett ami jól sült el hiszen januárban öt ilyen meccsből négyet megnyertek. Ez a bajnoki viszont egészen más lesz ez nem is kérdés, a YB bár megengedhetné magának a botlást, nem valószínű hogy veszélybe akarná sodorni szinte makulátlan hazai mérlegét, másrészről utoljára novemberben játszhattak szurkolóik előtt bajnokit így biztosan odateszik magukat.

Tipp: 3-0

Young Boys - Winterthur: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp