A Bundesligában hétközi fordulót rendeznek, ha jól számolom e forduló után osztják a félidei bizonyítványt. A Schalke bizijébe vélhetően egy jó nagy karó kerül majd, mert hat körrel a mostani előtt lecsúszott a tabella legaljára, és azóta sem mozdult el onnan.

Nehéz a helyzet, mert pénz az nincs, és az utánpótlásban évek óta nihil van arrafelé, így vélhetően liftező csapattá válik a Schalke 04. A német MTK lesz, ha már utánpótlás nevelés és klubszínek...

A forma rossz, gólt a csapat képtelen lőni, mindössze egy csapat van a ligában amelynek nincs meg az 1.00-ás gól/meccs átlaga. Épp tegnap nézegettem a játékosok meg a csapat piaci értékét, amíg a Schalke játékosai úgy együtt érnek nagyjából 50 millió Eurót, addig Nkunku egyedül 80-at, és akkor ott van a divatos Gvardiol, Szoboszlai is 30-35 millió, de ezek számok.

A Schalke minden szinten padlón van, gyakorlatilag evickél. Nincs pénz komolyabb játékost venni, kölcsönbe érkeznek innen-onnan spílerek. Amikor volt a covid időszaka, olyan nagy volt a gond, hogy a Dortmundnak, a Schalke legnagyobb riválisának kellett segítséget felájánlani, hogy a klub működésében ne legyen nagyobb zavar.

Nincs igazi gólvágó, ha van is helyzet, nincs, aki gólra tudná váltani. Sok a sérült, akire ma sem számíthat a csapat, szóval nem nagyon látni a fényt az alagút végén. Közben a Lipcse a Bayern ellen nem játszott rosszul, talán megtanult nyerni idegenben is. A forma jó, a keret bő, így minőségi játékosokat lehet rotálni a kezdőbe a hétvégéhez képest. Mivel a fordulóban a Freiburg és az Union egymással játszik, így a Lipcse győzelem esetén mindenképp befér majd a top4-be, ha nyer.

Szükség is van a pontokra, a koncentrációra, mert a Bundesben most ránézve a tabellára, 9 csapatnak van reális esélye a top4-re. Simán benne van, hogy a Leverkusen is fut egy jó szériát, a Wolfsburg már elkezdte gyártani a győzelmeket, ezeket a kötelezőket a BL-be vágyó csapatoknak hozni kell! Lipcsében rendben mennek a dolgok, szerintem ennek kivetülését látjuk majd a pályán is.

Szerintem 45 perc alatt is látszik majd a különbség, de vállalok pici rizikót, mert sokkal inkább látok magam előtt 0-2-őt, mintsem 1-1-et, esetleg 1-0-t. Ez a Schalke képtelen a gólszerzésre, az Orbán-Gvardiol duó pedig a liga egyik, ha nem a legjobb párosa. Simakan óriási találmány, de kár ragozni. Nézem itt a Lipcse keretét, a 15. a 20. játékos is minőségi, értékes spíler, a Schalkénál gyakorlatilag senki nincs, akiért top klubok sorban állnak, és akár 10-15 milliót ajánlanának. A Schalke gyakorlatilag egy BundesII-es csapat már most.

FC Schalke 04 - RB Leipzig: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp