Bár nem kevés alkalommal az ilyen mérkőzések megszivatják a fogadókat, szerintem ma itt elmarad mindenféle turpisság. A két csapat között ugyanis osztály különbség van a Nápolyiak javára aminek papíron a pályán gólokban kell majd tükröződnie.

Néhány napja ódákat zengettem Spalletti csapatáról. Ezt most is megtehetném, hiszen bár a hazai kupából kizúgtak egy elég érdekes meccsen, attól még ez a csapat bizony bitang erős. A teljesen felforgatott kezdő nem bizonyult utólag jó megoldásnak, de azt hiszem ezt már rég elfelejtették a szurkolóik. A Bajnokok Ligája és a Serie A egyértelműen prioritást élvez. A Juventus elleni 5:1-es kiütés után a kapust leszámítva mindenkinek pihenőt biztosított a kopasz olasz, ez bizony ma nagyon jól jöhet hiszen úgy tűnik a fáradtság lehetne az egyetlen (illetve egy sérüléshullám) ami megtörhetné a Napoli lendületét, de erről így ugye ma szó sem lehet. Nem csak eredményes, hanem látványos támadófocit játszanak, 18 meccsen 44x találtak be amiből Osimhen egy tucat gólt vállalt amivel csont nélkül vezeti a góllövőlistát.

A hazai csapat tavaly egy nagy hajrával mentette meg a szezonját és maradt Serie A szereplő. Idén hasonló gondok jelentkezhetnének, de szerencséjükre a Sampdoria és a Verona mellett az újonc Cremonese is csapnivaló szezont fut. Korábban legyőzték a Laziot, ikszeltek a Juvéval, most viszont eléggé elveszítették a fonalat és immáron öt bajnoki meccs óta nyeretlenek (0-1-4). Az előző fordulóban pedig történetük egyik legsúlyosabb vereségét szenvedték el, amikor is az Atalanta nyolcszor mattolta a Mexikói válogatott nem ügyetlen kapusát, Ochoát.

A két csapat egymás ellen viszonylag ritkán játszik, tavaly idegenben itt 1:0-ra, otthon 4:1-re győzött a Napoli.

Tipp: 1-3

Salernitana - Napoli: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp