Egy olyan tippet hozok, melyen sokat törtem a fejem, hogy nevezzem-e a guruba, vagy tartsam magamban. De végül úgy döntöttem, hogy finomítva, kisebb tét mellett ajánlom, mert mit tagadjam, 100%-ig magam sem vagyok abban biztos, hogy jön.

De amiért mégis húzom és ajánlom, az az, hogy szerintem jó lesz. Ki is fejtem, mert azért vagyunk itt.

Szóval Észak-Macedóniánál egy hosszú éra, a Kirill Lazarov éra véget ért. Kőkemény keresgélés megy , pl irányító poszton az előző vb-hez képest a keretben lévő irányítók kicserélődtek, az akkor háromból most egy sincs a keretben. Keresik azokat a fiatalokat, akikből majd lehet valaki, akikre lehet építeni. Nincs Stoilov, aki szintén meghatározó karaktere volt a csapatnak.

Igazából van Manaskow és Georgiewski, aki pedig szélsők, két jókezű szélső, de ők a posztjukból adódóan megint az irányítók-átlövők játékától függenek. Ez a macedón csapat a felkészülés során egészen extra overeket játszott, gyengébb csapatok ellen is, mint pl Izrael képes volt extrán overes meccset játszani. Aztán a vb-n csak a kapott gólok maradtak, jól megszórták ezt az átalakított együttest. Kapuban sincs extra, még csak átlagosprodukció sem, de ahogy védekezésben Manaskovék ki vannak szolgáltatva, úgy a kapus védési százaléka is függ attól, milyen fal van előtte. Nos a macedónok falára minimum a lyukas jelző illik, és ha bővíteni akarom, akkor több helyen lyukas. Ezt a falat szétlövik.

Igazából ez a ciklus bezárul most, mert volt a felkészülés időszaka, ahol gyakorlatilag aki szembe jött, 65-70 gólos meccsek jöttek össze. Aztán a vb-n a kapott gólok megmaradtak, és ahogy jött az Elnöki Kupa (gyakorlatilag a kiesés), onnantól Lazarov csapata már ezt az etapot szintén felkészülésként éli meg. Építik a jövőt, és ugyanaz a játékosság volt meg elöl egy kevésbé fókuszáló ellenféllel szemben, mint a torna előtti felk. meccseken, viszont a kapott gólok is maradtak.

Tuznézia szerintem ideális ellenfél lesz az adok-kapokhoz. Ez a torna nekik is csalódás, Bahreint nem sikerült megverni, aztán kikaptak 31-29re Belgiumtól, Dánia ellen meg semmi esély sem volt. Marokkó ellen az elnöki Kupa első meccsén nyerni tudtak 30-25-re, de ez sokkal könnyedebb találkozó lesz. Legalábbis szerintem. Én itt szórakoztató játékra számítok, nem fogják szétcsapni egymást. Belkaied és Namli, a két kapus Tunéziánál 24 ill. 23 %-on véd, előbbi kétszer annyi lövést kapott, de mint látható, azért egyik sem egy kiugró adat. SŐŐT.

Igazából a tét, a teher sem fogja agyon nyomni egyik válogatottat sem. Így alakult, nyílván mindkettő megemésztette már a történteket. Gondolom én, ha már játszani kell, fognak is, méghozzá egy jót. Mivel hétvégi találkozó, szerintem simán 1000-1500 néző kimegy erre a találkozóra is, hisz a hétközi Elnöki Kupa találkozókon is 600-1200 ember volt kinn meccstől függően, szóval még valami hangulat-féleség is lesz vélhetően. Nálam ez bőven 30+ gólos mindkét csapat részéről, én könnyed, látványos, sok szép gólt hozó találkozót várok, ahol tényleg nem ütik-verik egymást. Tényleg semmit nem számít, hogy a 25. leszel vagy a 27.

Észak-Macedónia - Tunisia: Gólok száma - Felett/alatt tipp