Végre egy olyan tipp, amiben vakon megbízom! A hétfői játéknap 'csúcspontja' a magyar válogatott világégése volt, jobb róla nem beszélni, úgyis látta mindenki, aki nem kapcsolt el 20 perc után.

De térjünk rá a meccsre, azaz a Belgium-Bahrein találkozóra, amely egy élet-halál meccs, mindkét együttes továbbjuthat még a csoportjából. Dánia valószínűleg az esti meccsen megrakja Tunéziát, számíthat majd, hogy mennyivel. Bahrein ugyanis ikszelt Tunézia ellen, így ha ma mindkettő (Bahrein és Tunézia) kikap, akkor a gólkülönbség dönt a továbbjutásról. Bahrein most -15-tel áll, Tunézia 2-vel. Szóval Bahreinnek vélhetően pontot kell szerezni a továbbjutáshoz, és egész biztos vagyok benne, hogy a bahreiniek is így gondolkodnak. Gólkülönbséggel nehezen mennek tovább, Tunézia azért képes lehet 10-en belül maradni a már továbbjutott dánok ellen, akik a Tunézia elleni meccs eredményét úgysem viszik tovább, ha megverik őket.

Lényeg tehát, hogy a Belgium-Bahrein meccsen mindkét csapat nyerni akar. Ha a belgák nyernek, a Bahrein elleni pontok kiesnek, szóval úgymond az a siker nem ér semmit, de a továbbjutásukhoz szükség van rá. (Tény, jó az iksz is, de direkt ikszre játszani kéziben nem könnyű).

Ha viszont Belgium kikapna, akkor továbbvinnék magukkal Bahreint, ergo a Tunézia elleni sikerük, az ott szerzett pontok mennének a levesbe.

Belgium amúgy tényező lett férfi kéziben, elöl kreatív, hátul azért szellős csapat, de már komolyan kell venni. A bahreini együttes picit gyengült itt a covidos évek alatt, de nálam Bahrein be van skatulyázva, mint egy könnyűlovasság. Mezőnyben jobbára átlagos méretű srácok játszanak, nem olyan nagy medvék, mint nálunk. Mozgékony csapat, támadásban sokszor képesek extrát mutatni, simán 25+ gólra teszem őket, hisz a belgák védekezése is tud szelős lenni. Belgium pedig on the flow játszik, felült a hullámra, és lovagolja tovább. Nem hiszem, hogy elizgulnák, olyan 30 gól ebben a Belga csapatban van, Bahrein azért annyira nem elit védekezésben, és a belgáknál itt ezen a tornán egy-két játékos simán eladhatja magát komolyabb bajnokságba, komolyabb klubba. Én ezt simán 60 gól környékére várom, de tegnap nagyon benéztem a magyarok meccsét, így most tutira megyek, és egy jóval kisebb line-t próbálok ütni.

Belgium - Bahrein: Gólok száma - Felett/alatt tipp