A spanyolok jó szokásukhoz hűen hétfőre egy agyzsibbasztó találkozót hagytak. Ha a tabelára nézünk, akkor látjuk, hogy ennél vaskosabb kiesési rangadót rendezni sem lehetne, azutolsó előtti az utolsót fogadja. Viszont amíg a Cádíz 15 pontot gyűjtött, addig az Elche 4-et! NÉGYET!

A Cádíz győzelem esetén a 19. helyről felugrik a 14. pozícióba. Ez a cél, mert mi más lenne. Közvetlen rivális elleni találkozó, ún. 'hatpontos' találkozó ez.

Az Elche más tészta. Négy pontja van, és igazi outsider. Viszont csak a pontok alapján, mert játékban én nem látok ekkora különbséget közte, és azok között, amely csapatok 10-12 ponttal többet gyűjtöttek. Egyszerűen valahogy az Elche belekerült egy spirálba, ha elfogadhatóan játszik, akkor sem nyer, eltiltások is jönnek, szóval ez az idény igazi horrorfilm.

A tippem az, hogy az Elche gólt szerez a félidőig. Mi tagadás, necces tipp ez. Alig-alig lő gólt a csapat, de mégis úgy érzem, hogy közel 3.00 szorzón kisebb tét mellett hétfőre jó lehet. Épp most néztem az Elit alakulat sorozatot, amelyben mondta egyik katona a másiknak, hogy vegye úgy, hogy ő már halott, és akkor talán túléli.

Nos, szerintem ez Elche is halott. Megnéztem, jelenleg 1.02-őt fizet az Elche kiesése, ebből azért leszűrhető, mennyi esélye van bennragadni. Nagyjából 2 %. Ez az utolsó szalmaszál, ha itt valami csoda folytán sikerülne nyerni, akkor kis túlzással megdupláznák a pontszámaikat. Az megindíthatná az Elchét, és ki tudja, amennyire nem volt vele Fortuna ősszel és télen, tavaszra fordulhat a kocka.

Az Elchének már nincs mire várni, defenzív focival, egy-egy ponttal nem fog bennragadni. Lehet még defenzíven játszani, lehet itt bekkelni reggelig, de az nem oldja meg a dolgokat. A Boyé-Milla páros nem reménytelen. Boyé ennek a csapatnak a legnagyobb értéke, viszont mint támadó, őt azért nem ártana filléres labdákkal megtömni. Viszont Clerc és Tete Morente széleken inkább védekezik, de talán most már tényleg eljött az idő, amikor koncepciót kell váltani. A Celta ellen már mezőnyben teljesen egyenrangú volt az Elche, sok-sok olyan meccse volt az idényben, amikor ezekből a 50/50-es találkozókból egyszerűen képtelenek voltak jó kijönni.

Első ötletem az Elche félidei gólja volt. Viszont tovább elemezve a dolgokat mégis finomítottam a tippen. Az 1 gól felett AH tipp talán jobb. Az Elche a meccsek első 30 percében lőtte a góljai 60%-át. Ez jelzés-értékű. Viszont az szintén, hogy a félidők utolsó negyed órás etapjában, azaz az első játékrész hajrájában a koncentráció általában kihagy, mert ott már 10 dugót kapott az Elche, szignifikánsan a legtöbbet a ligában. Ja, és ebben az időszakban a Cádíz is sebezhető, szóval ez egy olyan opció, ami szerintem push vagy siker.

Az Elchének kockáztatni kell, és ebből szerintem egy nézhető találkozó fog kerekedni. Ráadásul mindkét védelemben vannak fontos hiányzók, hazaiaknál sérülés miatt, az Elchénél eltiltás miatt Bigas nem lesz. Ha már eltiltás, konkrétan nem tartozik a tipphez, de az Elche frusztrációját jelzi, hogy utolsó 3 tétmeccsén a vb utáni időszakban 4 piros lapot kapott a csapat. Azzal nem lehet vádolni, hogy tutyimutyi lenne a csapat, csak remélem, ezúttal már gólban mutatkozik meg az akarat.

Cadiz - Elche: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp