Maradván a magyar női kézilabda K&H Liga sorozatánál természetesen a Kisvárda Master Good SE - FTC-Rail Cargo Hungaria találkozót is körbejártam kicsit, azért mégiscsak a szülővárosom csapata fogadja a Fradit. Sajnos az évek során olyan szintre degradálódott itt Kisvárdán egy ilyen szintű találkozónak a megtekintése, hogy közel sem biztos a telt ház, de ez van. Évekkel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna sőt, a békebeli jegyüzérek ilyenkor éltek csak igazán.

A tippemet illetően, ugye vérmes reményeink nem nagyon lehetnek Magyarország jelenlegi legjobb csapata ellen. Ugyanakkor kisebb részsikereket bezsebelhetünk a mérkőzés folyamán. Egy ilyen kisebb részsiker mellett tettem le a voksom, már amennyire sikernek számít az, hogy nem ütnek bennünket szét már a mérkőzés elején a fővárosiak.

Nehéz kimondanom, de sajnos igaz, a KKC játssza az egyik legnézhetetlenebb kézilabdát az egész ligában. Ez van akkor, amikor nincs teljesítménykényszer, mert legyünk őszinték a bennmaradás kivívása az nem cél. Az alap kell legyen egy ennyi pénzért fenntartott csapatnál. Az sem túl szimpatikus számomra, hogy Bakó Botond, a hazaiak edzője(?) fanyalog, hogy nekik mindig a Fradi vagy a Győr ellen kell TV-s meccseket játszaniuk. Akkor kérdem én, ezek után mit várjak a csapatától. Összességében nem várok semmit, maximum a játék lassítását, ami bőven elősegítheti az első félidős undert. A Ferencvárosnál sokkal gyengébb csapatok ellen is csak a szenvedés megy támadásoknál, mert nem tudunk támadni. Ezért szerintem még a 10 lőtt gólt sem fogjuk elérni az első 30 percre és hangosan imádkozunk, hogy a Fradi se eméssze fel az összes energiáját erre a meccsre.

Erre látok is esélyt, mert ha jól olvastam a sorok között, akkor a zöld-fehérek csak a mérkőzés napján utaznak a találkozó helyszínére. Jó, tudjuk hogy nem lovasszekéren jönnek, de a 300 km azért csak 300 km és ez jó esélyt kínálhat arra, hogy egy kicsit "betompulva" kezdjék a találkozót.

Az áprilisi mérkőzésből még csak véletlenül sem szabad kiindulni, mert az a Ferencváros számára akkor létfontosságú volt. Most inkább egy laza átmozgató edzés jellegű mérkőzésre számítsunk, melynek a kimenetele alapból nem lehet kérdéses. Inkább arra fognak figyelni a felek, hogy túl legyen rajta sérülés nélkül és utána mindenki mehet a maga útjára. A hazaiak a bennmaradásért, a vendégek a bajnoki címért.

Kisvárda (n) - Ferencvárosi TC (n): Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp