Éledezik az európai klub futball. Belgiumban a múlt heti kupameccsek után, indul a tavaszi szezon. Minden ok megvan a sietségre, hiszen a Jupiler League play-off-al zárul. A Bajnok Ligájában remeklő Club Brugge jelentős hátrányban van a listavezető Genkel szemben, ráadásul ki is esett a belga kupából nem kis meglepetésre. Most egy gólokban gazdag összecsapást várok tőlük a Leuven együttesével szemben.

Amolyan kötelező győzelemnek tűnik ez, hiszen Carl Hoefkens alakulata 13 pontos hátrányban van az éllovas genkiekkel szemben. Az európai kupaporondon nagyot ment a brüsszeli gárda, hiszen a Leverkusen és az Atleti is mögötte végzett a csoportban. Tipikus, hogy a nagy őszi terhelés, kihatott a bajnokságra, viszont, ha jövőre is BL-be vágyik a klub, akkor az ilyen meccseket, könyörtelenül be kell húzni. A csapat erejét mutatja, hogy több játékost is adott a katari vb-re. Mignolet végig a belga cserepadon ült, Noa Lang, mindössze nyolc percet játszott Hollandia nemzeti csapatában Argentína ellen. Csupán 13 percet kapott Odoi a ghánai válogatottban Dél-Korea ellen, míg a dán Skov Olsen és a kanadai Buchanan kapta a legtöbb lehetőséget, de a csoportkör után véget ért számukra a torna. Alap, hogy 4-3-3-ban támadó szellemben lép pályára a Brugge és annak ellenére, hogy a keretet nem terhelte túl a világbajnokság, meglepő módon, hazai meccsen 1-4-el esett ki a kupából a St Truiden ellenében. Érdekes, hogy Lang góljával, még 1:0-ra vezetett a belga bajnoki címvédő, mégis képes volt négyet kapni zsinórban.

Alapban jók a számok az overhez! A Leuven meccsein eddig 56, a brüsszeliek bajnokijain 54 gól esett a 17 bajnokin. Bőven hármas feletti átlagot kapunk akkor is, ha a hazai/vendég tabellát böngésszük: mindkét csapat 9 meccsen 32 találatnál jár. Egymás elleni mutatójuk is jó, hiszen legutóbbi hat összecsapásukon csak egyszer nem született legalább három dugó.

Nem fér bele a pontvesztés a hazai csapat számára. A múlt heti égés (1:4), azonban mutatja, hogy hátul sebezhető most az együttes. Gonzalez, vendégoldalon már 11 találatnál tart, s szerintem benne most is lesz egy dugó, és a 4-5-1-es rendszerben kontrára játszik majd végig a Leuven. A tippnek kedvező forgatókönyvet adna egy váratlan 0:1-es kezdés, és a Brugge képes kettőt vágni bárki ellen.

Club Brugge - OH Leuven: Gólok száma - Felett/alatt tipp