Kedden máris duplázódik a mérkőzés szám amiből a legkorábbi összecsapás kora délután a Soutar - Cuming összecsapás lesz. A párharc egyértelmű esélyese a skót játékos.

Soutar így 44 éves korára már mondhatni az élmezőny tagja. Korábban kisebb szinteken nyert ő már vb-t csapatban és több érmes helye is volt egyéniben is(2013 WDF World Cup), viszont igazán a 2021-es év hozta meg neki az áttörést a PDC tagsággal. Első TV-s meccsén azonnal legyőzte Barney-t az UK Openen ahol végül a legjobb 16 közé jutott. A legjobb eredményei viszont csak ezután következtek. A decemberi PDC világbajnokságon friss debütálóként legyőzte Portelat, majd Suljovicot és De Souza-t is búcsúztatta amire már mindenki felkapta a fejét. Idén a Players Championship állomásain is jól szerepelt, a legfrissebb eredménye pedig a Grand Slam of Dartson volt ahol a csoportban Peter Wrightot előzte meg és ütötte így el a továbbjutástól, majd Claytont is elkente és csak a későbbi döntős Aspinall tudta nagy nehezen legyűrni 16-12-re. Összességében elmondható hogy nagyon ügyes kezű játékos, aki tavaly sem ijedt meg a lehetőségtől, idén pedig ezt a tapasztalatát tovább kamatoztathatja és jó formájának köszönhetően könnyedén léphet túl első körös ellenfelén.

Cuming elsőre ismeretlen név volt számomra. Kicsit utána nézve ez nem véletlen hiszen az ausztrál játékos egyszer szerepelt a BDO vébén ahol sima 3-0al kizúgott Justin Thompson ellen. Nyert ő DPA Oceanic Masters tornát, de azt az se tudom eszik vagy isszák. Első PDC vb-je lesz és az utóbbi meccsei alapján ahol 80 as átlag alatt dobott és mellé pocsékul is kiszállózott, még csak formában sincs. Nem is kívánok többet írni róla, a meccs Soutarról fog szólni.

Ha végig jól tud koncentrálni a skót akkor minden egyes legért meg kell szenvednie majd az ausztrálnak, szettet pedig szerintem nem is fog nyerni.

Tipp: 3-0

Soutar, Alan - Cuming, Mal: Correct Set Score - Pontos Eredmény tipp