Az előző héten a Győri Arénában csapott össze a magyar együttes a román Rapid Bukarest csapatával. a találkozót a papírforma alapján hozta is az ETO, de nem volt az annyira sima, hisz mindössze 2 góllal 32-30 arányban tudott győzni Ambros Martin csapata. Azóta mindkét együttes játszott egy-egy 'felhozó' bajnokit, és most ismét összeütköznek a BL-ben, ezúttal Bukarestben.

Gros az előző héten kapott egy komolyabb sallert, és Kristiansen játékát is nélkülözni kell, de az Ázsia Bajnokságon kegyetlen jól kéziző Ryu visszatér a csapatba, és Haugsted is játékra kész. Így nagy deficit nincs, Ryu ha azt hozza, amit amoda hozott, nagy baj nem lesz. Nagyon bízom abban, hogy az Oftadal-Nze Minko páros megint dinamikus lesz, az EB sem vett ki sokat belőlük, legalábbis még jobbak, mint előtte. Nze Minko a 'csaba ellen bevágott 8-at, Oftedal is jól játszik, gólokat lő, jól mozgatja az átlövőit, a beállót, szóval ez egy komplett csapat, amivel nem mondok újat.

A Rapid pl. a Metz ellen is az Esbjerg elen is 66 ill. 64 gólos meccseket játszott otthon. Szintén egy komplett együttes, sok játékosban van gól, bátran vállalkoznak is, szóval nem véletlen az, hogy Győrben is közel volt a sikerhez. Grozav egy nagyon okos játékos, ezt a Rapidot nem szabad lebecsülni.

Amiben még bízom, hogy a Győrben 41%-ot hozó Kapitanovic azért picit konszolidálódik, azért a 41%-os védési hatékonyság, az kiváló. Ha mondjuk egy jó átlagos 33%-ra butítja magát, máris 3-4 győri góllal több, azért Lukácsék hagytak ki ziccereket, és nyilván fognak ma is, de a bő hatvan gól benne van ebben a párharcban.

Rapid Bucuresti (n) - Győri Audi ETO KC (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp