A kézilabda Európa Liga küzdelmei folytatódnak, a Ferencváros az izlandi Valurt fogadja. A két együttes az első körben már találkozott, az akkor a bukik által esélytelenebbnek tartott Valur otthon 43-39-es győzelmet aratott. Azóta kiderült, hogy a Valur a jobb csapat, persze nincs fényév tááávolsááág a kétegyüttes között, de egy pici mégis. Így most bár a Fradi választ pályát, mégis az izlandi együttes lett a favorit szorzók alapján, nem kizárva, hogy most meg a Fradi hoz le egy 3.00 feletti szorzót.

Mindkét csapat a tempós, ötletes, rohanós kézit tolja, a játéknak a védekezés része a szükséges rossz kategória. elég csak e meccs odavágóját említeni, vagy a Veszprém elleni meccsét az FTC-nek, ahol született vagy 90 gól körül, szóval aki a könnyű,látványos, könnyen emészthető kézit szereti, az nyugodtan nézzen FTC meccseket.

Nagy elvárás a srácok felé nincs, nem is lehet, hisz a Fradi egy alapvetően fiatal csapat kiegészülve olyan játékosokkal, mint Balogh vagy Lékai. Ami sok meccsen érezhető volt, hogy ez az együttes támadásban kreatív, megvan a finesz, megvan még a lövőerő is, viszont védelmet illetően rendre könnyűnek találtatik. Nincs meg a súly sem, általában fizikálisan a legtöbb ellenfele a Fradinak a zöld-fehérek fölé nő, kis túlzással az ellenfelek akkor dobnak gólt, amikor akarnak. Ez az izlandi csapat meg egyszerre gyors és erős, ráadásul aki látta az odavágóját e meccsnek, az biza tudja, hogy igencsak attraktív és kreatív kézit játszik, és ezt még élvezi is.

Két olyan csapat, amely szeret és tud támadni, a gyors kézit favorizálja, támadásban nem az időt csalja, és egyiknek sem a védekezés a fő erénye, főleg nem a Fradinak. Gustavsson reflexei is koptak már, én úgy vélem, Lékaiék is simán mennek 30 fölé, de az ellenfél is. A Bundesben edződő Flensburgnak is dobtak 32-őt, és bár nem ilyen egyszerű, hogy akkor az FTC-nek 42-őt fognak, de még az sem kizárt. Ráadásul szerintem ők is élvezni fogják, hogy a hangulat biztosan remek lesz, így én megint egy olyan meccset várok, ahol 35 fölé mehet mindkét csapat, nem zárom ki, hogy a győztes ismét a 40-et is átugorja, de itt a vesztes fél is termel majd bőven.

Ferencvárosi Torna Club - Valur Reykjavik: Valur Reykjavik által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp