Ez a VB a teljes kiszámíthatatlanságról szól. A nagy esélyesek botladoznak, a kis csapatok pedig tökéletes taktikával lépnek pályára, és nagyon megnehezítik az nagyok dolgát. Épp ezért nehéz tippelni, nehéz megmondani a tutit. Aki ezt a VB-t pozitív mérleggel zárja, az nagymester.

Épp ezért félve teszem meg a tippemet a holland-katar derbire. Ha csak a két csapat tudását nézzük, akkor nem lehet probléma, mindenki bemondja az Oranje győzelmét. Ráadásul most a hollandoknak létszükséget a három pont, mivel biztos továbbjutást csak ez az eredmény jelent számukra, bár az is tény, csupán matematikai esélyük van a kiesésre, ehhez minimum a Katar elleni pontvesztés kellene.

Mit lehet elmondani Hollandia játékáról az eddigi két meccs alapján? Nem jó. Sőt, nagyon nem jó. Sokkal többet vártam a csapattól, különösen annak fényében, hogy milyen jó eredményeket értek el Louis Van Gaal irányításával. Vártam egy dinamikus, motivált, letámadásra épülő futballt, és kaptam egy vérszegény, ötlettelen, védekezésre épülő katyvaszt. Eddig tehát csalódás a játékuk.

Néhány pozitívumot lehet kiemelni: egyrészt ott van Cody Gakpo, aki berobbant, és szerintem nagy sztár lesz a srácból. Ezt már pedzegettem korábban is. Ő viszi hátán a csapatot. Ecuador ellen még a védelmet sem lehetett dicsérni, szemben a Szenegál elleni meccsel, ahol az újonc kapusuk félelmetesen jól védett, míg a második meccsen azért már megvolt a kellő bizonytalanság nála is.

Elképzelhető, hogy Van Gaal pár játékost pihentetni fog, és ez nem is lenne probléma, mert lehet, hogy csak ennyi kell ahhoz, hogy beinduljanak. A friss játékosok hozhatnak annyi tüzet a játékukba, ami elég ahhoz, hogy lerombolják Katart.

Mert azért valljuk be, Katar játéka egy kalap kaki, annak ellenére, hogy Szenegál ellen 40 percig kibírták védelmi hiba nélkül. Szenegál támadójátéka most korántsem olyan erőteljes, nem helyezték akkora nyomás alá a katari védelmet, ennek köszönhető a viszonylag hosszú eredményes időszak. Azonban most Hollandia pihentebb csatárokkal támadhat, például lehet, hogy egy Depay-Weghorts párost látunk majd elől, akik szerintem szétszedhetik a fáradó katari védelmet baromi gyorsan.

Nagyon bátor leszek, de szerintem a hollandok megrúghatják az első félidőben a kettő gólt. Ha Ecuador képes volt erre könnyedén, Szenegál pedig csak a kicsi presszingje miatt rúgott csak 1 gólt nekik ebben a játékrészben. Ha a két másik csapat tudott gólt-gólokat rúgni, akkor a legerősebb válogatottnak is kell tudni, méghozzá pihentebb csatárokkal felállva.

Első félidő 2 gól, jó szorzó.

Hollandia - Katar: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp