Egy afféle előrehozott téli szünet jött el a klubcsapatok életében, amit igyekeznek szépen kihasználni a klubok. Így tesz a Frankfurt együttese is, akik Japánba utaztak egy pár napos túrára, hogy két felkészülési mérkőzést játszanak az Urawa Red Diamonds és a Gamba Osaka ellen.

Japánban nagy hagyománya van annak, ha a nevesebb csapatok érkeznek az országba, igaz, most egy olyan német együttes érkezett, akiknek kisebb a rajongótábora világszinten. Természetes japán játékossal a sorai között, így érthető, hogy miért a felkelő nap országára esett a választásuk.

Az EL győztes csapatból ugyan többen is hiányozni fognak, ilyen a kapus Trapp, Götze, Jakic, vagy a támadó Borré, Lindström és Kamada, azonban lesz egy Alario, Rode, vagy a fiatal, és október hónap újoncának választott Junior Dina Ebimbe.

A Frankfurt nagyon jó évet zárt, mint írtam EL-t nyertek, továbbjutottak a BL-ben és a negyedik helyről várhatják a 2023-as folytatást. Ezért is gondolom, hogy jó mérkőzést játszhat egymással a német és a japán csapat, hiszen a Frankfurt azért elég eredményes és gólgazdag mérkőzéseket játszott, illetve a Japánban rendezett felkészülési mérkőzések jelentős része gólokban gazdag.

A japán csapat kevés játékosát kell nélkülözze, ha jól tudom csak Hiroki Sakai lesz az, aki nem léphet pályára, illetve Ayaki Suzuki az U21-es japán válogatottal van Európában.

A mögöttünk álló szezont a 9.helyen zárta az Urawa, 10-15-9-es mérleggel. Nem egy világverő alakulat, nincsennek tele légióssal, mindösszesen öt külföldi labdarúgójuk van, azonban ők sem nagy nevek.

Én egy gálamérkőzést várok a két csapattól, főleg európai dominanciával. Jó tippnek gondolom, hogy a Frankfurt szerez legalább 3 gólt a mérkőzésen, mindenki bizonyíthat, elvégre ez a találkozó arról szól, hogy kiderüljön kikre lehet számítani a perememberek közül.

Urawa Red Diamonds - Eintracht Frankfurt: Eintracht Frankfurt által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp