A jövő hét vasárnap kezdődő világbajnokság előtt a mai napon láthatunk utoljára klubfocit. A kínálatot alaposabban átböngészve a Mainz-Frankfurt meccs kapcsán érzem azt, hogy a fogadóirodák kissé alulfavorizálják a vendégeket.

Oliver Glasner legénysége ugyanis a döcögősebb szezonkezdetet követően fokozatosan lendült bele az őszi többfrontos meccsterhelésbe, aminek jelenleg az a vége, hogy a Sasok továbbjutottak a BL-csoportkörből, illetve a Bundesligában is aktuálisan az egyik legjobb formában lévő csapatnak számítanak. Kolo Muaniék ugyanis az elmúlt öt fordulóban négy győzelmet bezsebeltek, egyedül a Borussia Dortmund volt képes elhappolni előlük mindhárom pontot (1:2). Mindazonáltal a sárga-feketéktől elszenvedett fiaskó láthatóan nem billentette ki a Frankfurtot jó periódusából, hiszen azóta három tétmeccsüket zsinórban behúzták. Egyet a BL-ben a Sporting ellen, illetve verték idegenben az Augsburgot, majd legutóbb gólgazdag meccsen a Hoffenheim esett áldozatul.

Egyébiránt ha tovább szeretnénk ajnározni az Eintracht együttesét, megjegyezhetjük, hogy a fentebb említett Dortmund elleni rövidzárlattól eltekintve a csapat október 15-e óta minden tétmeccsét behúzta, s olyan ellenfelek estek még áldozatul, mint a Leverkusen, a Mönchengladbach (5:1!!), vagy épp a Marseille a BL-ben.

Mindezekután kissé meglep, hogy bőven 2-es szorzó felett mérik a Sasok esetleges sikerét a tabella alsó felében tanyázó, utóbbi három bajnokiján zsinórban három vereséget szenvedő Mainz ellen. Szalai Ádám egykori kenyéradója egész jól rajtolt az idei Bundesligában, ám az ősz folyamán Bo Svensson legénysége fokozatosan csúszott lefelé a mezőnyben. Jelenleg a 12. pozíciót bitorolják, mindössze négy pontra a kiesési veszélyzónától. Ennek okán nem is kell nagyon hangsúlyozni, milyen téttel bír számukra az idei évi utolsó hazai tétmeccsük.

A tippem esetleges elvérzését pont ez a faktor adhatja, hogy a kevésbé jó formában lévő hazaiak igyekeznek a sorozatos vereségeket követően egy olyan eredményt elérni, ami a szurkolók borúlátását kissé eloszlathatja, illetve erőt lehet meríteni belőle a téli felkészülés során.

Ugyanakkor mindezen motiváció a Frankfurt oldalán is tetten érhető. Oliver Glasner már alapból sikeres évet zár. A bajnokságban ott vannak az élmezőnyben, a BL-továbbjutást sikerült elérni, így az osztrák edző a mostani eredménytől függetlenül jó naptári évet zár csapatával. Ám bizonyára igyekeznek fenntartani a szurkolók körében az euforikus hangulatot, s nem alulmaradni egy papíron igencsak verhető ellenféllel szemben.

Végignéztem mindkét oldalon a maródiak listáját. Hazai oldalon két messze nem alapembernek tekinthető játékos - Maxim Leitsch és Marlon Mustapha - kivételével a komplett keret Bo Svensson rendelkezésére állhat, míg a Frankfurtnál kérdéses lehet Sebastian Rode játéka, aki az Augsburg ellen szenvedett kisebb sérülést. Továbbá a horvát középpályás, Kristijan Jakic esetleges hiánya lehet majd érezhető. Mindazonáltal a gárda elsőszámú gólvágói - Kamada, Lindström, illetve Kolo Muani is ott lehet vasárnap délután a Mewa Aréna gyepszőnyegén.

Összességében adott tehát egy igen jó formában lévő, menetelő Frankfurt, akiknek támadógépezete a Bayern Münchent leszámítva a leghatékonyabb jelenleg a Bundesligában 31 lőtt góljukkal. Most a Sasok egy olyan lejtmenetben lévő Mainzhoz látogatnak, akiknek láthatóan jól jön majd a hosszabb téli leállás, hogy rendezhessék a soraikat.

Személy szerint nagyon meglepődnék, ha itt a Mainz most nyerni tudna, mindazonáltal a sima Frankfurt sikerre sem vennék mérget, főleg, hogy az év utolsó tétmeccse lesz a VB előtt. Lehet fejekben már a téli szünetre gondolnak a srácok. Ezáltal a DNB piacon biztosítottam a vendégsikert.

Tippem: 1:2-re nyer a Frankfurt

Mainz 05 - Eintracht Frankfurt: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp