A 15 ezres párizsi Accor Aréna nyitó meccsét az olasz talentum Lorenzo Musetti és a friss RG illetve US Open ezüstérmes, világranglista negyedik Casper Ruud vívja.

Az év utols Masters 1000 -es tornája, itt aztán lehet még pontokat gyűjteni. Míg Musetti mostanra jött bele igazán a teniszbe, addig a világelsőségre a US Open döntőjének napjáig eséllyel pályázó norvég pont ellenkezőleg leülőfélben van. A terem szezont amúgy sem szerette eddig sem, anno Fucsovics osztott neki itt Budapesten egy Challenger viadalon 2017 -ben egy biciklit 6:0,6:0 képében.

Akar Ruud, te kicsit elveszett a motiváció az év végére, de ez valahol érthető is.

Az első körben egy iszonyat alulteljesítő - leírom, így is, sz*r - produktummal előrukkoló Gasqueten vágta át magát. Az egykezes francia specialista, úgy játszott, mintha lámpalázas lenne a hazai közönségtől, így Ruudnak kb. semmi extrát nem kellett tennie az első szettben, a másodikban pedig a tie-breakben csinálta össze magát az előnye tudatában Richard.

Musetti nem fog megijedni Ruudtól.

Az olasz megverte Cilicet és Basilashvilit, rendkívül magabiztosan. A közelmúltban verte Berrettinit Nápolyban, ahol ATP tornát nyert, Baselben kiengedte a győzelmet a kezéből Ramos-Vinolas ellen, de jól jött a pihenő, ennek tükrében szerepelhet most ilyen eredményesen a francia fővárosban.

Nálam a nyitó meccsen a ragyogó stílusban szereplő olasz "meglepőbb" győzelmét várom az év végére kissé elkedvetlenedett Ruud ellenében, már, ha Musetti nem játssza el a Gasquethoz hasonló lebénulást, de nem fogja a reményeim szerint!

Musetti, Lorenzo - Ruud, Casper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp