Kiesési rangadóval zárul a 12. forduló a La Ligában. Óriási bajban van a még nyeretlen Elche, aki tök utolsó a megszerzett négy pontjával. Most azonban egy verhető csapat a Getafe érkezik a Manuel Martinezbe, s mindkét védelemben benne van a kapott gól lehetősége. Megfordítom most a gondolkodást, és nem a gólerős támadók miatt bízom a két találatban, hanem a betliző védelmekben vélem a lehetőséget.

Tulajdonképp az elchei edzőcsere erősíti a könnyű over lehetőségét. Gallego a Mallorca elleni hazai 1:1 után távozott a kispadról és a helyére érkező argentin-mexikói Jorge Almirón egy nehéz sorsolással találkozott: Valencia és Espanol idegenben és közte egy Real elleni hazai debütálás. Mondhatni, hogy a váltás sikeres volt, mert három meccsen két döntetlent is elért a csapat: addig nyolc forduló alatt volt két bajnoki pontjuk. Szóval a Denevérek és a Katalánok elleni 2:2 bizakodásra adhat okot a hazai szurkolóknak, mert a Getafe valóban verhető ellenfélnek tűnik! Érdekes, hogy Almirón maradt az ötvédős rendszernél, azonban bátor volt a változtatáshoz elől. Pere Milla lehetőséget kapott, aki három meccsen háromszor talált be, azaz joggal várunk tőle most is egy dugót.

Fordítsuk meg a helyzetet! Mit gondolhat Sanchez Flores erről a 90 percről a meccs előtt. Elche? A tök utolsó! Nekünk őket meg kell vernünk, nem engedhetjük meg magunknak a pontvesztést a liga jelenleg leggyengébben teljesítő csapata ellen. Sajtótájékoztatóján ki is mondja: „a bajnokság nekünk 38 döntő”. Egész héten keményen készült a Getafe, aki számít 30.000 hazai fanatikus nyomásgyakorlására. Az eddigi meccseiken nagyon sok volt a ki nem kényszerített labdavesztés. Szerintem ezen nem fog tudni változtatni a madridi együttes, mert a hibák kiküszöbölése helyett, mindig inkább az egymás segítő rendszerek felépítése változtat egy csapaton. Sanchez Flores erről azonban nem beszél, csak a magas védekezésről, a mentális erőről és a győzni akarásról.

Mindkét együttes ötvédős rendszerben gondolkodik. A bajnokság eddigi meccsein a vendégek egy árnyalattal jobbnak tűnnek, de mindkét védelem roppant gólképes. Most is azt gondolom, hogy egymás hibáiból megélnek majd a csapatok. A számok jók! Hazai oldalon 34, vendégeknél 30 gól esett a 11 meccsen. A mérkőzés teljesen háromesélyes, elképzelhetetlennek tartok egy underes, netán gól nélküli találkozót. A csapatok győzelmi kényszerben vannak, Almirón számára különösen fontos lenne a három pont. Kölcsönös bénázós presszing, sok labdaeladás, és ebből adódóan sok helyzet várható a kilencven perc során – remélem ki is használják majd azokat. Véleményem szerint képesek lesznek legalább kétszer beköszönni egymásnak a felek, illetve simán benne van a forgatókönyvben az indulat és a sok lap is a meccsen.

Elche - Getafe: Gólok száma - Felett/alatt tipp