Elkezdődött a 2022/23-as kézilabda idény, ahogy az Esbjerg, úgy a Győr is túl van már több felkészülési meccsen, és bajnokik is vannak már a csapatok háta mögött. Pont az a fázis, amikor már lekerült a csapatokról a rozsda, de azért még az üzemi hőfok messze.

Ami a dánokat illeti, Polman és Frafjord már nem a csapat tagja, két rutinos 'öreglánnyal' tehát kevesebb, de mondjuk érkezett Heindahl és Mörk, szóval gyengülni nem gyengült a csapat elméletileg. Viszont Sanna Solberg és Eckerle babát vár, és ami nagy érvágás, hogy napjaink legjobbja Reistad sérült. Így azért az a nagyjából 10 gól, amit termel, azt majd valahogy pótolni kell. Az Esbjerg az első bajnokiján az Ajax Köbenhavn ellen, amely a gynegébb csapatok közé tartozik, játszott egy 19-15-ös meccset, melyet elveszített. No comment. A Sonderjyske és a Viborg ellen azért nyertek, javul a játékuk is, de az ETO nagyobb falat. Az Esbjerg eleve nem dolgozik bő kerettel, pl Reistad sérülésével Bresitöl egyedül maradt a posztján. Ez nem tragédia, ha épp jó napja van, de ha nincs? Ha nincs, égbe lő mindent. Meg azért itt elvileg tempó lesz, az ő magasságával még ha csak támad is, egy egész meccset végig koncentrálni nem könnyű. Irányítóban sem annyira erősek, Türkoglu is egyedül maradt a szélen, és bár Mörk világklasszis, neki is vannak full lyukas meccsei.

Az ETO itthon két gyengébb ellenféllel kezdett a bajnokságban, Érd és Budaörs, igazából ezek gyakorlásnak jók, másnak nem igazán. A Győré lett Ana Gros játékjoga, ha volt szó Reistad átlagos 10 góljáról meccsenként, ez Grosra is igaz. a Győrnél minden posztra minimum ketten megvannak, és igazából minden posztra van két klasszis. Lukács a legutóbbi bajnokit kihagyta, de most vélhetően játszik. Nem úgy Resitad, aki augusztus közepén törte ujját, neki 4 hét kihagyást jósoltak akkor. Nem gondolnám, hogy neki épp a Győr ellen kell visszatérni, ahol vele is simán a pakliban lenne a zakó-kártya. Épüljön csak fel. Én úgy vélem, az Esbjerg karcsú, a Győr pedig ha nem szórakozza el nagyon a meccset, és nem elégszik meg a szimpla sikerre, minimum 5, de inkább 10 lesz közte, annak dacára, hogy idegenben játszik.

Team Esbjerg (n) - Győri Audi ETO KC (n): Hendikep - Hendikep tipp