Egy 20-as. Ennyi a hendihatár, amit vállalok, se nem több, se nem kevesebb. Ez nagyjából egy negyed ponttermése, szóval itt a kérdés, hogy képes e Görögország négy negyed alatt közzétenni egy negyedni pontmennyiséget. Képes, de mégis úgy vélem, nem lesz célja.

Az Eb erősségét mutatja talán, hogy a negyedik kör után a továbbjutó csapatok közül csak a görökök helye volt fix. Fix volt, hogy nyerik a hatost, és első helyen jutnak tovább, mivel minden meccsüket nyerték. A remek felkészülés után tehát éles meccseken is hasítottak, és 4-4-16-20 pontos győzelmeket arattak. Egyre komolyabb pontarányú sikerek. Ugyanakkor például Nagy-Brinannia, a csoport leggyengébb tagja ellen is 'csak' 16 ponttal sikerül nyerni, aminek fő oka lehet, hogy a görögök nem tettek bele mindent, például Giannis nem is játszott. Ki voltak mérve a játékpercek, és egész biztos, hogy a mai (csütörtöki) találkozón is ez lesz a fő szempont. Ha játszik is giannis, csak annyit, hogy ne legyen rajta rozsda, de szerintem ma sem lép pályára. Ukrajna ellen 27 perc alatt 41 pontot dobott, külön kis versenyt vívnak Doncic-csal, aki überelte. Talán nem is lenne fair, ha ő játszana az észtek ellen. Ha nem játszik, akkor viszont lehet ebből egy szoros kis meccs, mert a görög olyan nép, amely képes lusta lenni, vízilabdánál hány és hány olyan giga szorzó jött le, hogy amikor nem számított nekik, vagy taktikáztak, simán eladtak csoportmeccseket. Itt most a ffi kosárcsapat ágat nem tud választani, mivel fix első, de lazán, sőt könnyelműen tud játszani. Igazából ha a britek tudtak relatíve szoros meccset játszani egy Giannisless görög csapat ellen, akkor tartom, hogy az észtek is fognak. Itt ráadásul még annyi tét sincs, sérüléseket el kel kerülni, feles energiákat nem égetni. Az észtek meg alapvetően nem rosszak, a 2. körben egy árva ponton múlott, hogy az NBA-játékosokkal felálló Ukrajnát megverjék.

Full őszintén mondom, azt sem zárom ki, hogy a görögök kikapnak, viszont most talán így Giannis-szal a keretben vannak annyira együtt, és vannak annyira egységesek, hogy akkor is nyernek, ha nem feltétlenül akarnak. Viszont közte 20 szerintem túlzó, és pl. lehet mondjuk a magyar-szlovén, ahol az első három negyedben semmi esélyünk nem volt, a 4. negyedben a szlovénok engedtek játszani, és dobtunk 28-at. Inkább egy kombiban képzelem el ezt a szorzót, önmagában azért annyira nem erős és acélos, de egy duplázós, triplázós kombinak jó alapja lehet. Mondjuk tegyük fel, 90-et dobnak a görögök, 70 pont van ebben az észt csapatban, főleg ha Giannis tényleg pihen, amire jó sansz van.

Észtország - Görögország: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp