A 8. fordulóból előrehozott Kisvárda Master Good SE - Győri Audi ETO KC mérkőzéssel kezdődik a magyar női kézilabda NB I. 2022-23-as idénye. Akik ismerik a honi viszonyokat azok számára nem kérdés, hogy melyik csapat számít a találkozó esélyesének, de kisvárdaiként próbáltam egy olyan opciót találni a mérkőzésre, melyre talán képes lehet a hazai csapat. Ez pedig nem más, mint a félidei hendikepben rejlő lehetőség. Az nem kérdés, hogyha a Győr az első pillanattól kezdve izomból beleáll a mérkőzésbe, akkor kapufa a gondolatom, viszont látok rá reális esélyt, sőt a múltban többször is volt rá példa, hogy a hazai csapat masszívan tartotta magát az első 30 percben.

"Szeretnénk jó meccset játszani a Győrrel, megfelelő ellenállást tanúsítva megmutatni az erényeinket. Harciasan, óriási csapatmunkával, sok energiát mozgósítva lépünk majd pályára." kezdte a mérkőzés előtti esélylatolgatását Bakó Botond, a hazaiak edzője. Kisvárdán is, akárcsak ellenfelénél, jelentős volt a nyári játékosmozgás. Dombi Luca, Termány Rita, Mészáros-Mihálffy Adrienn vagy Dombi Katalin elvesztését számunkra egyenlőre ismeretlen játékosokkal pótolták, akik például épp egy ilyen mérkőzésen igazolhatják a szakmai stáb döntését. Az esélytelenek nyugalma egyértelműen a kisvárdaiak mellett van, tehát akár túlzó is lehet a félidőre adott hendikep határ.

A bajnoki címvédő Győr is jelentős erősítéseket hajtott végre az átigazolási időszakban. Nagy visszatérőik Ana Gros és Yvette Broch mellett olyan neveket sikerült igazolniuk, mint Sandra Toft vagy Line Haugsted. Igaz Haugsted sérülése miatt még sokáig nem lesz hadra fogható. Igaz a távozók névsora is igencsak veretes a vendég zöld-fehéreknél (Háfra Noémi, Crina Pintea, Amandine Leynaud), de azt azért leszögezhetjük, hogy még így is brutálisan erős kerettel dolgozhat az Ambros Martín, Raphaëlle Tervel páros. Igen Raphaëlle Tervel másodedző, akinek elvileg Martín teljesen szabad kezet adott a munkájához. Érdekes, felettébb érdekes ez a felállás, melyről szakmai berkeken belül is megoszlanak a vélemények pro és kontra.

Mivel a szezon első tétmérkőzéséről van szó, ezért simán bele tudok képzelni a mérkőzésbe egy szoros első félidőt, ahhoz pedig ki fog tartani a 6,5-es hendi határ.

Kisvárda (n) - Győri Audi ETO KC (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp