Zsinórban négy bajnoki címet nyert a svájci Young Boys, azonban az ötödik nem jött össze a tavalyi szezonban. Leuralta a Szuperligát az FC Zürich, így a bernieknek maradt az EKL. A jó szezonkezdés folytatásaként nem lehet gond a Liepaja könnyed búcsúztatása, ahol gólgálát is várok a hazai együttestől.

Láthattuk Magyarországon is a Young Boys-ot tavaly, hiszen pont a Ferencvárost búcsúztatta az utolsó BL-selejtezőben David Wagner csapata. Bivaly csoportban (MU, Villareal, Atalanta), bravúrokkal szerzett öt pontot a svájci gárda, de az is csak az utolsó helyre volt elég. A bajnokságban tetemes lett a hátrány, a szokásos 4-4-2 sem működött. Alapemberek, mint Nsname, vagy Fassnacht hosszú távra kidőltek, a cséká Lustenberger csupán egyetlen BL-meccsen tudott játszani. Az amerikai Jordan Siebatcheu vitte a hátán a sárga fiúkat, hiszen 22 gólt tett be a közösbe, le is szerződtette az Union Berlin. Aztán a 25. forduló után egy edzőváltással próbálta menteni a menthetőt a klub, jött a padra a svájci Vanetta. Vele 11 bajnokin 15 pontot szerzett az akkori címvédő a lehetséges 33-ból, azaz 50% alatti lett a mutató, s a nyáron újra váltottak a berniek. A tavalyi szezon tragédiája számukra az elmaradt címvédés, és a teljesen szokatlan outsider állapot volt úgy, hogy közben a legdrágább, legjobb labdarúgókból állt a keret a Szuperligában. Úgy tűnik, hogy viszont az idei rajt remekül sikerült! A bajnokságban rögtön revans: 4:0 a Zürich ellen, majd egy sioni 0:3, közben Lettországban 1:0-ra tudott győzni Raphael Wicky-vel a Young Boys. Három meccs 8:0-s gólarány, és egy teljesen új csapatszerkezet (4-1-2-1-2), melyben a 20 esztendős Rieder a két ég mögött árnyékékként fürdik a szerepében. A visszatérő Nsame mellett Kanga, Itten és Meschack is érzi a kaput, így az erőforrásokat nézve adott egy gála lehetősége.

Szerencsésen hozta le az odavágót a Liepaja. A svájciak 23-szor lőttek kapura, de csak a 73. percben szerezték meg a vezetést. A lettek grúz edzője Pertia három csatárral próbálta meglepni ellenfelét. Azonban látni kell, hogy a keretek összértéke között brutális a különbség.

Szerintem a vendégeknek nincsen veszíteni valójuk. Miért ne cibálják meg az oroszlán bajuszát, miért ne próbálják meg a lehetetlen. Azt gondolom, hogy a tavalyi csapnivaló szezon után, a kitartó és hálás berni közönségnek minden meccsen adni akar majd a Young Boys. Furcsaság, mégis úgy történt, hogy a BL-kiesés, és a rossz bajnoki szereplés ellenére nem fordult a berni szurkolótábor saját csapata mellett, sőt a nehéz időkben is nagy létszámmal támogatta sajátjait. Most, hogy egy csomó hazai kulcsember rendelkezésre áll, és adott egy friss edzői attitűd, párosítva a jó szezonrajttal….hát bizony ez egy foci ünnep, gól-gála is lehet a Wankdorf Stadionban! Szerintem a 2,5 over, ebben a helyzetben ajándék.

Young Boys - FK Liepāja: Gólok száma - Felett/alatt tipp