A World Matchplay halad a végső fázis felé, ma este kialakul az elődöntő párosítása. Az egyik ágon már megvan, van den Bergh összecsap majd van Gerwennel, nem lesz rossz meccs. A másik sem, alakuljon bárhogy. Ha a show szempontjából nézzük, talán a Price Duijvenbode lenne az igazi, de szerintem Noppert ebbe a 'levesbe' beleköp.

A darts ugyanis azért 'jó', mert itt nem a játékvezetőn múlik a dolog. Itt nincs kamu tizenegyes, vagy mint vízilabdában, itt nem lehet meccseket elcsalni. Itt ha valaki jobb, mint az ellenfele, akkor nyer, és ez ennyire egyszerű.

Szerintem Noppert nyer, de vagyok annyira nyúl, hogy egy vaskosabb hendivel teszek Noppy győzelmére. Bár mondom, szerintem nyer, de azért a tévedés jogát fenntartom.

A UK Openen is találkoztak, legekre játszott meccsen 10-2-re nyert Noppert. Ott DvD eléggé maga alatt volt, most azért jobba forma, de hogy valamiért elbukta Noppert elleni előző 3 meccsét, az tény. Hogy miért, jó kérdés. Duijvenbode egy gyors játékos, a tipikus hlland iskola mintapéldája. Nagy termet, gyors dobás ez a holland darts röviden összefoglalva. Noppert is holland, de talán az egyik leglassabb holland. Nem arról van szó, hogy undorítóan, idegesítően lassú, ő inkább megfontolt, nem dobja el a nyilait csak úgy zsigerből. Inkább az a Wright-stílus, és azért ezzel egész messze jutott akár Wright, akár Noppy. Ha egy picit lassabb játékos játszik egy gyorsabb tempót dobó játékossal, akkor a gyorsabb tempóban dobó képes összezavarodni. Hány és hány olyan meccset látunk, amikor a lassú ott szöszmötöl, közben a másik a háttérben azt sem tudja, mit kezdjen magával. Ez nem olyan meccs lesz DvD-nek, mint a Searle, vagy főleg a Smith ellen, ahol nincs holtidő. Noppy lassabb, megfontoltabb, ráadásul ha még jól is dob majd, akkor könnyen megzavarodhat a nagyobbik holland feje. Eleve nem tűnik tisztának, mondjuk gyakran az látszik rajta, nem megy el az esze, mert nincs, de nyílván ez csak vicc. Noppert egyben van, mindkét meccsén 100+os átlagot dobott, és összesen 3 break-et engedett, azaz kezdésből nagyon stabil. Nem nagyon látom magam előtt, ahogy DvD sima meccsen elkeni honfitársát. A téli, kora tavaszi UK-n 10-2-re nyert Noppy, hát ha ilyen sima nem is lesz, meg eleve 16 leget kell nyerni, én megint Noppertre tippelek, de egy szűk Dirk siker is befér a tippembe

van Duijvenbode, Dirk - Noppert, Danny: Kör hendikeppel - Hendikep tipp