Ha nemzetközi foci és Malmö, akkor reflexből rávághatjuk: csoportkör. Tavaly is összejött a svéd bajnoknak a BL, ahol végül a Juve, Chelsea, Zenit hármas mögött csupán egy pontot szerzett a Jon Dahl Tomasson akkori csapata. Az izlandi bajnokot hektikus meccsen 3:2-re sikerült legyűrniük az odavágón. Gyakori a nemzetközi kupák oda-visszavágós rendszerében, hogy egy hét alatt nem tudnak jelentősen változtatni a felek. Így azt mondom, most is adott lesz a sok gól, és az over.

Alapelvárás a Vikingurnál a címvédés a hazai bajnokságban. Az alapszakasz felénél ez nem áll jól, mert hat pontos lemaradásban vannak a Bebarik-al szemben. Azonban a gólok potyognak rendesen 46 találat esett az eddigi 12 meccsükön, ami majd négyes átlag. Gunnlaugsson együttese a BL-selejtező első meccsén is nagyon szépen helyt állt. Ingasson egyenlített a 39. percben, majd második sárgával ki is állították, a félidő 2:1 a Malmő javára. Az egy gólos hátrányt szinte végig tartani tudta az izlandi bajnok, a hajrában esett harmadik svéd találattal a továbbjutás is eldőlni látszott, de a szemtelen vendégek a hosszabbításban szépítettek. Szerintem az emberhátrányban elért minimális vereség, teljesen felpörgeti majd a visszavágóra a reykjaviki együttest és nyíltan nekiesik majd a hazai gárda a vendégeknek.

Jon Dahl Tomassont jól ismerik a focirajongók – életveszélyes csatár, aki a Milanban és a Feyenoordban is csillogott. Ő csinált bajnokot a malmöiekből, azonban a megtartani nem sikerült, ma már a Blackburn együttesét vezeti. Milos Milojevic vezetésével nehéz szezonban van benne a svéd címvédő. A Djurgarden, az AIK éa a Häcken komoly rivális lesz 2022-ben. Az erőviszonyok alapján sokan azt gondolták az első meccs előtt, hogy eldönti már az odavágón a továbbjutást a Malmö. Látni kell, hogy a tavalyi BL-csapatból Colak a Rangers, Innocent a Lorient, míg Ahmedhodzic a Sheffield Unitedbe szerződött. A tavalyi 4-4-2-őt felváltotta a három (öt) védős rendszer, ami még kellőképp gólképes hátul is.

Úgy gondolom, hogy a nehézségek ellenére a svéd bajnok tovább fog jutni a következő körbe. Most már azonban a sétamenet kizárva, elhiszik az izlandiak, hogy elkaphatják hazai pályán az esélyesebb riválist. Ebből így szerintem bolond meccs kerekedik majd. A tét nagy, a gólok pedig mindkét csapatban benne vannak, elöl és hátul is. Hasonló forgatókönyvet várok, mint az első összecsapáson, és könnyű overt!

Vikingur Reykjavík - Malmö FF: Gólok száma - Felett/alatt tipp