Remek mérkőzés kerekedhet a két 19 pontos csapat rangadójából a 13.forduló keretein belül. A címvédő fogadja ugyanis a remek szezont futó Sarpsborg csapatát ahol nem mehetnek biztosra a hazaiak és jobb ha felkötik a gatyát. A két csapat között tavaly több mint 20 pont különbség alakult ki a végére, de idén jóval kiegyenlítettebbek az erőviszonyok és csak mimimális előnyben van a Bödö.

A hazaiak elég nagy lemaradásban vannak a listavezető Lilleströmhöz képest. 11 pontos hátrányban vannak , igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak így egy esetleges győzelem ma nyolc pontos hátránnyá apadna. Azon kevés csapatok közé tartoznak viszont akik hazai pályán még veretlenek, két győzelem mellett 4 döntetlen a mérlegük így nem véletlen kapunk a címvédő győzelmére 1.40 körüli szorzót. A csapatból ugye a bajnoki cím után jónéhányan komolyabb csapatokba távoztak, amivel jókora összegeket zsebeltek be viszont minőségi pótlás nem minden esetben érkezett. Természetesen ez a keret még mindig képes kéne legyen egy top3-as szerepléshez ami még nincs is veszve, de ez a jelenlegi hatodik hely kicsit csalódást keltő mindenki számára. A Kristiansund majd az Aalesund elleni sikerekkel már úgy tűnt megindul a csapat felfelé, de jött az Odd elleni előző bajnoki ahol az utolsó másodpercben bukták el az amúgy kiérdemelt győzelmet. Fölényben voltak de nem volt szerencséjük, ami ma azért elkélne hiszen a Sarpsborg mindenkire veszélyes gárda.

A vendégek 19 pontja ellenben már álom kategória. Rendkívül jól működik a csapat támadójátéka, fossák a gólokat, 28 at sikerült összehozni amit senki nem tudott überelni a 16 csapatos ligában. Más kérdés hogy emellé 18at be is nyeltek, de ez csak jó nekünk semleges nézőknek, meccseiken aligha lehet unatkozni. Kár ezt túlbezsélni, a legnagyobbak elleni is a nyílt támadófocit játsszák ami vagy bejön és sikerül több gólt lőniük mint pl . a Strömsgodset elleni 5:1 alkalmával vagy alulmaradnak de akkor is sem maradnak gól nélkül.

Nagyon jó tippnek ígérkezik tehát a mindkét csapat gól és hazai opció ilyen oddson. A hazaiak pár napja fontos BL meccset játszottak, amit hazai pályán simán húztak be így a visszavágó már csak formalitás így teljes figyelmüket ennek a fontos meccsnek szentelhetik.

Tipp: 3-2

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08: Bodø/Glimt nyer, és mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp