Következő írásommal Svédországba látogatok, ahol az Allsvenskan egyik rangadó jellegű mérkőzésében, a Djurgårdens IF - Hammarby IF párosításban rejlő lehetőségeket próbálom kiaknázni. A csapatok eddigi teljesítménye és a táblázaton elfoglalt helyezésük alapján én nagyon hajazok a gólok felé, mert két termékeny támadószekció néz majd szembe egymással stockholmi Tele2 Arena gyepszőnyegén. Ugyanakkor a megfelelő opció kiválasztása komoly fejtörést okozott számomra. Végül a megérzésem és némi statisztikai alátámasztás az első félidő lebiztosított overe felé terelt.

A hazai alakulatról elmondható, hogy összességében az elvárásoknak megfelelően teljesítette a bajnokság első harmadát. Különösen igaz ez a csapat hazai teljesítményére. A fővárosban rendre megszórták ellenfeleiket és ezen még az sem rondít sokat, hogy természetesen(?) az utolsó helyezett Helsingborg ellen botlottak egy X erejéig. Most a táblázat első feléhez tartozó Hammarby lesz az ellenfelük, de ha azt veszem alapul, hogy a szintén felsőházas FF Malmöt is milyen simán kipattogtatták pár hete pályaválasztóként, akkor elvileg nincs mitől tartania Kim Bergstrand alakulatának. Hazai pályán kifejezetten termékeny a támadószekciójuk, hisz több mint 3-as lőtt gólátlagot produkáltak az eddig lejátszott találkozóik során. Ehhez jön még nyomatéknak, hogy gól nélküli első félidőt sem láthattak még a bajnokság során a hazai szurkolók, igaz ehhez már a vendégcsapatok is hozzátették a magukét.

Az, hogy a Hammarby IF mit tud hozzátenni a tippünkhöz, vagy mit nem, kora délután kiderül. Viszont Martí Cifuentes csapatára sem jellemző a gól nélküli első 45 perc vendégfellépései során. A kivétel erősíti a szabályt alapon a legutóbbi, Värnamo elleni 1:0-ás vereségük során pont egy ilyen meccsbe néztek bele, de én inkább a gyakoriságra szavazok az Ő esetükben is.

Egy erősen kezdő hazai csapatra számítok amiben benne lehetnek a vendég kontrák is. Akár így, akár úgy szinte biztos vagyok benne, hogy 1 gól mindenféleképpen születik az első félidőben, azzal pedig már nem veszíthetünk.

Djurgårdens IF - Hammarby IF: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp