Alaposan borulnak a papírformák és főleg igaz ez a női wimbledoni versenyben. Két napja a Eurosport műsorában is elhangzott, ez az a Grand Slam torna, ahol a legtöbb meglepetés történik, a gyors és sajátos füves kondíciók által.

A füves szezonban mutatott remek forma sem garancia semmire. Láthattuk Haddad Maia korai elvérzését is, sőt már-már az tűnik jobbnak, ha egyáltalán nem versenyez az illető a GS előtti hetekben, csak edz, esetleg, egy két meccset játszik a tornán, hogy szokja a terepet.

Petra Kvitova kétszeres wimbledoni bajnoknak mondhatja magát (2011, 2014), ám az utóbbi években rendre hamar elvérzett a versenyben. Most is úgy élte meg a múlt heti eastbournei sikerét, mintha egy Grand Slamet nyert volna, rengeteg energiát, és emocionális leterheltséget hagyott ott a múlt héten. Ennek is volt köszönhető az első körös küszködése az olasz Paolinivel szemben, ahol szett hátrányból kellett fordítania.

A mai ellenfele a román Ana Bogdan lesz, aki az előszezonban nem teljesített jól és láss csodát - éreztem, hogy két Yastremska elleni vereség után nyerni fog - sikerült megvernie az ukrán ellenfelét, meglepve a közvéleményt, nagyon sima két 6:2 -es szettben. A román agresszív stílusa Kvitova ellen is kifizetődhet. Kvitova nem jól időzített, Wimbledonban tompábban mozog, kérdés mennyire tudták felfrissíteni őt a stáb tagjai, de mentálisan is szükség lesz az újításra, ha sikeres szeretne lenni a cseh bajnoknő. Mindenesetre azt mondom a jelenlegi Bogdan arra mindenképpen jó lesz, hogy döntő szettig kormányozza a mérkőzést, a többi már Kvitován fog múlni ...

Bogdan, Ana - Kvitova, Petra: Szettek száma - Felett/alatt tipp