Az egyik aktuális mókamester napjainkban az ATP Touron Nick Kyrgios mellett egyértelműen a kazah színekben versenyző Alexander Bublik.

Képes fantasztikusan, lehengerlően is játszani és van mikor tojik bele az egészbe, nincs semmi kedve játszani, ezek a szélsőségek jellemzik.

Nagyon nagy tehetség, mikor úgy alakulnak a dolgok, ahogy várja, akkor nem lehet megállítani, de amint van egy kis elkedvetlenedés, például múlt héten előnyről bukta az első tie-breakes szettet Ciliccel szemben, onnan nem volt megállás a lejtőn a meccset illetően, úgy elszállt mint a győzelmi zászló. Az eastbournei közönség örömére azonban ezen a héten megint van kedve alkotni Bubliknak, aki korábban már azt is kinyilatkoztatta, hogy ő csak a pénzért játssza a tenisz sportágat ...

A heti harci kedvét jól mutatja, hogy az első fordulós Tiafoe elleni fellépését első szett bukta után fordította meg Tiafoe ellen, ahol a döntő szettben már ő osztott ki egy 6:0 -t. Millman ellen sima két szettben hozta a második körös feladatát.

A mai rivális az amerikai Taylor Fritz lesz, aki nem örvendhet a kazahnak, hiszen eddigi három találkozásuk után rendre az ex-szovjet országot képviselő örülhetett, hozzáteszem mindig szoros végjátékok után. Fritz kifejezetten nincs jó formában, két füves tornás vereséggel kezdte a szezont, Van Rijthoven és Draper ellen, itt a salakos brazil Monteirot verte. Igazán jó füvesekkel szemben szerintem a jelenleg mutatott játéka nem elég az amerikainak, így én afelé hajlok, hogy a kazah ma is megtartja a veretlenségét Fritzzel szemben a negyedik koccanásuk után is.

Bublik, Alexander - Fritz, Taylor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp