A D divízió 1-es csoportjának egyik mérkőzése ez a mostani, egészen pontosan már a negyedik fordulójukat játszák a csapatok. A két együttes hasonlóképpen áll a csoportban, a második és harmadik helyet foglalják el, csak a gólkülönbségük más.

Lettország és Liechtenstein kiemelkedik ebből a csoportból, egyikőjük felfelé, míg a másik lefelé. 100%, hogy a lettek nyerik a csoportot, még akkor is, ha nyernek ellenük a moldávok és az andorraiak is. Ma vélhetően újabb könnyű, három pontot szereznek, ez pedig majd azt jelentheti, hogy a két együttes a második és harmadik helyért megy majd, míg liechtenstein lesz az utolsó. Ami fontos, hogy a szezon végén az egymás elleni eredmények döntenek majd, szóval ennek a találkozónak duplán jelentősége van, miután az első mérkőzés gól nélküli döntetlen lett.

A lettek 4-2-re verték a moldáv válogatottat, míg az andorrait 3-0-ra. Erre nagy meglepetésként ért mindenkit, hogy a liechtensteini csapatot csak 1-0-ra tudták legyőzni odahaza.

Moldova az előző mérkőzésükön emberhátrányban játszott egy félidőt, és így sikerült pontot szerezzenek, úgy, hogy gyakorlatilag lefocizták az andorrai csapatot. Ma is valami hasonló hazai fölényt várok, csak gólokkal megspékelve.

Ha a világranglistát nézzük, akkor azt látjuk, hogy jobb a vendégek helyezése, majd 30 hellyel. Ez csalóka, hiszen Moldova válogatottja most talán jobb egy kicsivel, ahogyan a szorzó is mutatja.

Hazai pályán, valamilyen szinten győzelmi kényszerben van a moldáv csapat, bár igazából mindkettő. Mind a győzelem, mind pedig a döntetlen Moldovának kedvez, ezért remélhetőleg mennek majd a vendégek, mint a meszes. Azt gondolom, hogy lesznek gólok bőven, talán mindketten betalálnak majd. Hazai győzelmet várok egy olyan mérkőzésen, amikor lesz vagy három gól a mérkőzésen.

Moldova - Andorra: Gólok száma - Felett/alatt tipp