Nagyon érdekesen alakul a helyzet ebben a csoportban hiszen Horvátország és Franciaország csak a 3.-4. helyen szerénykedik két forduló után. A fordulat viszont szerintem ma következhet, Ralf Rangnick vezette osztrákok elszenvedik első vereségüket a csoportban..

Franciaország jól kezdte az első meccset Dánia ellen. Benzema zseniális góljával vezetést szereztek, viszont Cornelius előbb egyenlitett a 66.percben majd a hajrában bombagóljával meg is nyerte a meccset Hjulmand csapata. A második meccsre a horvátok ellen teljesen felforgatta a kezdőjét Didier Deschamps, full B kerettel vágott neki a találkozónak. Ennek ellenére ismét vezetést tudtak szerezni, de a hajrában ismét beleszaladtak a késbe és két értékes pontot dobtak el. Így az osztrákok elleni mai meccsen már nincs hibázási lehetőségük ha szeretnék megvédeni a címüket! Előzetes hírek szerint ismét a legjobb 11-ét küldi majd pályára Deschamps, Benzemával Mpabbeval és Grizivel a támadósorban és Hugo Llorissal a kapuban. Nem lesz egy egyszerű meccs, de ahogy eddig mindkét meccsen, szerintem itt is vezetést tudnak majd szerezni annyi különbséggel hogy az osztrákokban nem érzem hogy majd egyenlíteni tudnának.

Rangnickal láthatóan megélénkült a csapat játéka. Horvátoszág ellen bombameglepetésre 3-0ra nyertek remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően (már ha a Nemzetek Ligájában lehet bombameglepetés szót használni...), majd a Dánok ellen sem vallottak szégyent 1-2. Vélhetően ma is a 3-4-1-2 es felállásban próbálkoznak majd ami több teret engedhet Mbappeéknak.

Szoros találkozón egy gólos Francia győzelmet várok, DNB-vel pedig különösen kellemesnek tűnik ez az odds.

A két csapat az utóbbi években nem játszott egymással, legutóbb 2009 ben a franciák 3-1re győztek de abból kár lenne bármilyen következtetést levonni.

Tipp: 1-2

Ausztria - Franciaország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp