A Nemzetek Ligája A divizió 1 -es csoportjában az első körben minden a feje tetejére állt. Franciaország világbajnok együttese odahaza kapott ki a Stade de Franceban a friss Európa-bajnoki bronzérmes dánoktól, míg a VB ezüstérmes horvátok pedig Eszéken néztek bele a sógorok öklébe egy 0-3 formájában.

Ezek után mindkét együttes nagy önbizalommal és kedvvel léphet pályára az Ernst Happel Stadionban

Az osztrákok 2016 -ban még nagy esélyesként érkeztek az Európa-bajnokságra, ahová nagy meneteléssel, veretlenül jutottak ki, ám a magyarok elleni blamájuk után csak lefelé vezetett az út. A tavalyi újabb Eb szereplés során sikerült a leggyengébb csoportból továbbjutniuk, ám az olaszok ellen hosszabbításban kiestek. A Vb-selejtezőkön kritikán aluli teljesítménnyel, Dánia, Skócia és Izrael mögött, csupán a negyedik helyen zártak.

Ezek után Ralf Ragnicktól várják az új lendületet, ami egyből egy csapásra nem fog eljönni, mindenesetre a horvátok ellen minden jól sült el.

A dánok azonban tavaly megmutatták, hogy az egyik legegységesebb csapat, mégpedig nagybetűvel és az Eriksen féle eset csak még jobban összegyúrta őket, a kohéziót.

Olyannyira, hogy a billentyű műtét után újra a fedélzeten van a "Hős" és nem csak ott van de minden téren pozitív impulzusokkal szolgál a csapatnak, góllal, gólpasszal és instrukciókkal.

A két együttes találkozott a tavalyi Vb-selejtezőkön, ugyanitt az Ernst Happelben emlékezetes meccsen tömték ki az osztrákokat a dán dinamitok 4-0 -ra, odahaza pedig szipla 1-0 -ra nyertek.

A dánok most is vannak olyan jók, hogy ide Ragnick, oda Ragnick, minimum ne kapjanak ki az osztrák fővárosban, egy friss világbajnok verés után.

Ausztria - Dánia: Dupla esély - Dupla esély tipp