A forró Dalmáciában, Makarska városában rendeztek még női WTA tornát a Roland Garrossal második hetével egy időben.

A döntőbe egy déli-északi csatát láthatunk, ahol az olasz Cocciaretto és a német Niemeier ütközik meg.

Cocciaretto volt az egyik legnagyobb olasz tehetségként beharangozva pár éve, ám nem tudta áttörni a végső a falakat, ami a WTA Touron való sikerességet jelentette volna. Így megmaradt az ITF Tour-nál, ahol azonban idén már ismételten sikereket ért el, három ITF döntőt játszott abból kettőt megnyert, ez a horvát torna pedig a negyedik fináléját hozta.

Niemeier azonban bár nem tud ilyen torna döntőket, győzedelmeket felvonultatni, sokkal nívósabb, rangosabb ellenfeleket vert meg, és azért egy zágrábi győzelme csak összejött neki is ITF szinten. Horvátország tehát jó ómen a germán számára.

A Roland Garroson Cocciaretto elvérzett a kvalifikáció második körben, sima két szettben az orosz Selekhmeteva ellenében, addig Niemeier kiharcolta három meccsen a főtáblára jutást, az Ignatik, Ponchet, Uchijima hármassal szemben és csupán a GS győztes Stephens állította meg döntő felvonásban.

Teljesítményeket és számokat tekintve mindkét lány szép szezont fut eddig, ám finomhangolásban és közelebbről, "nagyítóval" nézve a német tűnik komplettebb játékkal bírónak. Az utolsó fellépésén a tehetséges cseh Noskovát nagyon simán döngölte a salakba 6:2,6:1 -el, Cocciaretto ugyanezt egy szoros tie-breakes és egy sima 6:1 -es etapban tette meg Schmiedlovával.

Niemeier tűnik megingathatatlanabbnak, szerintem, ahogyan Zágrábban, úgy most Makarskában is ő fog révbe érni Horvát földön.

Cocciaretto, Elisabetta - Niemeier, Jule: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp