A tipp ugyanaz, mint az Sevilla-Mallorca meccsen, és igazából nagyon hasonló az indoklás is. Azzal a különbséggel, hogy a Sevilla-Mallorca találkozón mindkét csapatnak van célja. A Mallorca benn akar maradni, míg a Sevilla a BL-ben akar indulni. Itt az a különbség, hogy az Elche nem akar semmit. Vagy legalábbis semmi komolyat, mivel a bennmaradást bebiztosította, és igazából a hétvégi Cádíz elleni találkozón sem okozott semmi kárt az ellenfélen.

A bennmaradásért küzdő Cádíznak pont jól jött az Elche elleni találkozó, tálcán nyújtotta át mindhárom pontot az Elche a Cádíznak. Összesen 1 szöglet, összesen 4 lövés, abból kettő vánszorgott kapu felé, igazából ilyen alibi számok. A Cádíz nyert 3-0-ra, minden benne van az eredményben.

Attól, hogy most az Elche otthon játszik, semmi sem változik, max annyi, hogy otthon kap ki.

Ami az Atletit illeti, a Betis keddi sikere tett nyomást a Matracos csapatra. Kell még a pont, kellenek a pontok, mert e találkozót követően a hétvégén az Atletico és a Sevilla összecsap. Ha most itt az Atleti-vonat netán kisiklik, és hétvégén a Sevilla ellen sem jön össze a pontszerzés, a Betis már be is előzött... (persze ha a zöld fehérek hozzák a bajnoki meccseiket).

Az Elche valószínűleg túlizgulni a szezon végét nem fogja. Bennmaradt, más cél nem volt. Hogy most a 14 helytől mondjuk kettővel feljebb mászik, vagy lejjebb csúszik, baromi nem érdekli a játékosokat. Boyé egyébként is kidőlt, Ponce sem játszik, de itt ha nincs Boyé, nincsenek gólok sem. Az Atleti számára a BL-t illetően kulcsmeccs, be kell húzni. Ha a Cádíz gurított hármat, akkor a 'tico is guríthat, pláne ha a Real ellen látott lendület megmaradt, mert akkor komoly lesz a KO!

Elche - Atlético Madrid: Atlético Madrid mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp