Nagy esélyt kapott a Leipzig csapata az Union Berlintől. Sallai Roland együttese, az SC Freiburg hazai pályán szenvedett súlyos, 1-4-es vereséget a már említett berlini alakulattól. Azon a találkozón Schäfer András is pályára lépett, és ő volt az, aki beállította az 1-4-es végeredményt.

Kaotikus volt a harmindharmadik forduló, elég csak a Leverkusen mérkőzésére rápillantani. Kétszer vezetett a Hoffenheim, azonban a gyógyszergyári együttes fordítani tudott a hajrában, három gólt szerezve.

A lipcsei klub történelme legnagyobb sikerét érte el, azonban aligha hiszem, hogy ezzel bárki is elégedett lenne. Az EL-döntöbe jutás elmaradásáért egyébként élesen kritizálták a csapatot, valljuk be, teljes joggal. Két játékost emeltek ki, Gulácsit és Orbánt, mint akik a vereségről és a kiesésről tehetnek. Nem hiszem egyébként, hogy pont a két magyar lenne az, aki okolható a kiesésért, sokkal inkább elől volt probléma a csapattal.

Azzal, hogy nyert a Leverkusen, már csak egy BL-hely kiadó, ezen pedig egy pont előnnyel a Freiburg áll. Vagy ők, vagy a Lipcse fog a negyedik helyen végezni, jelenleg egy pont hátránnyal áll az ötödik helyen a hazai egyesület.

A Lipcse egész jó játékot játszik Tedesco érkezése óta, meg is mentette a csapat szezonját a szakember. A negyedik hely az egyértelmű cél, és a kiesés miatt kettőzött erővel fog hajtani a BL-be vágyó klub.

Azt várom a találkozótól, hogy már az elején brutális támadásokat fog vezetni az RB, reményeim szerint korai góllal. Az Augsburg bentmaradása biztos, így nekik nincs miért harcolniuk, szerintem nagy ellenállást nem fognak tanúsítani.

Igazából a Leipzig töketlenkedése lehet az, ami elviheti a tippet, bár én adok egy esélyt nekik. Sok gólt várok a hazaiaktól, akik már a félidőben vezethetnek akár kettővel is.

RB Leipzig - FC Augsburg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp