A 2017/2018-as szezon után fordulhat elő ismét az, hogy nem a Bayern München vagy a Dortmund nyeri a Német Kupa aktuális kiírását. Az idei kupa igazán érdekesre sikerült, elég csak arra gondolni, hogy az élvonalbeli klubok hogyan kezdtek el kipotyogni az alacsonyabb osztályú együttesek ellen. Először játszhat döntőt a vendég Freiburg együttese, ez pedig igazán motiválhatja Sallai Rolandékat.

Mai ellenfelük az a Hamburg, akik jelenleg a második vonalban szerepel és ott a hatodik helyen áll jelenleg. Az együttes esélyes a feljutásért folyó küzdelem harmadik helyére, de igazán nagy a tülekedés elől. Idén várhatóan ismét lemaradnak a feljutásról a hamburgiak, mivel legutóbbi nyolc mérkőzésükből mindösszesen kettőt sikerült megnyerjenek, amivel elmondhatják magukról, hogy az idei feljutási álmaik szertefoszlottak. A hazai együttes az egyetlen olyan csapat, akik nem az élvonalban szerepelnek, így még inkább bizonyítani szeretnének. Nincs teher a vállukon, nem játszanak győzelmi kényszerben, bár azért jó lenne, ha döntőt játszhatnának, az 1986/87-es szezon után ismét (azt megnyerték).

A Hamburg négy mérkőzéséből három is döntetlennel ért véget, büntetőkkel jutottak csak tovább, míg a Freiburg előbb tizikkel, majd a rendes játékidő után, legutóbb pedig a hosszabbítás után verekedték magukat a következő körbe.

Nagyon jó szezonja van a vendégeknek, azonban a hírek szerint Streichnek köszönhetően nem szállnak el ebben a szezonban, tudják hol a helyük. Az elmúlt évek legjobb szezonját produkálja a Freiburg, ami a klub történetének is a legjobb szezonja. Jó eséllyel nemzetközi kupában indulhat az

együttes, jó esélyük van a dobogó legalsó fokára is, hiszen csak egy pont választja el őket a harmadik Leipzigtől. Nagyon szeretnének bejutni a döntőbe, ami szerintem sikerülni is fog nekik. Jobb csapat jelenleg a Freiburg és tényleg annyira gyenge most a Hamburg, hogy idén jó esély nyílik Sallai Rolandék előtt, hogy bejussanak a döntőbe. Azt nem hiszem, hogy ez egy egy gólos mérkőzés lenne, és azt is remélem, hogy a tét nem ront a játékon. Legalább két Freiburg gólt várok, egy rúgott gól szerintem kevés lehet a továbbjutáshoz.

Hamburger SV - SC Freiburg: SC Freiburg által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp