Érdekes mérkőzést rendeznek ma a Bundesliga szombati játéknapján. A hazai pályán kiváló Mainz az idegenben gyengén szereplő Stuttgartot fogadja a német bajnokság 30.fordulójában.

A Mainz jelenleg a középmezőnyben található, de a hatodik helyezett Hoffenheim mögött a lemaradása mindösszesen hat pont. Ez nem sok, de nem szabad elfelejteni, hogy már csak öt forduló van hátra a szezon vége előtt, így akár az is előfordulhat, hogy ha úgy alakul, akkor egyes mérkőzéseken már nem lesz akkora a koncentrálás.

A Stuttgart tavalyi kilencedik helye után az idei évre teljesen elfogytak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy minden fordulóban élet-halál mérkőzéseket vívnak a bentmaradásért. A jövőhéten a kieső Hertha csapatával találkoznak, azt a mérkőzést muszáj behúzzák, mert aki veszít, az valószínűleg kiesik. Nem annyira nehéz egyébként a svábok sorsolása, egyedül a Bayern az, aki kemény és nehéz ellenfél és esélytelen ellenük a három pont. Mellette jön még a Köln és a Wolfsburg, vagyik legalább két mérkőzésen jó esélyük van a három pontra, de inkább három, ha úgy alakul.

A hazai tabellán a negyedik helyen áll a Mainz, a három nagy mögött. 28-8-as gólaránya is magáért beszél, hazai közönség előtt azért nem ritka, hogy legalább két gólt szerezzenek. A legutóbbi három egymás elleni mérkőzésüket a Stuttgart nyerte, itt az ideje visszavágni a mainzi klubnak. Gyenge és sebezhető idén a Stuttgart, simán megvan az esély arra, hogy ezúttal a hazaiaké legyen a három pont.

Azt várom, hogy hazai oldalon lesz legalább két gól, köszönhetően a Mainz pazar hazai formájának.

Mainz 05 - VfB Stuttgart: Mainz 05 által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp