Az első fordulók küzdelmei zajlanak a festői Monte-Carloban. A keddi napról szemezgetve néztem ki a Holger Rune – Aslan Karatsev találkozót. Mind a két játékos sokat játszott karrierje során salakon.

Az más kérdés,hogy az orosz esetében illik megjegyezni,hogy mielőtt berobbant a köztudatba masszív vörös borításos játékos volt,de Challenger tornákon vitézkedett. Azonban mióta fut a szekér a salak is háttérbe szorult. Mondjuk valahol érthető hiszen nem egy tini titánról van szó és ezen a magasabb szintéren már nem voltak akkora sikerei a szemcsés felületen. Karatsev tavaly gyorsan lezárta a salakszezont a Garrossal és azóta nem is játszott ezen a borításon pedig talán nem ártott volna főleg a formáját látva. Az év első tornáját megnyerte azóta viszont kipukkadt teljesen. Az Ausztrál Open óta 8 mérkőzésből kétszer hagyhatta el győztesen a pályát. Ezek között ráadásul van egy két elég kellemetlen zakó is.

A dán srác abszolút salak specialista és óriási potenciál rejlik benne. Próbálkozott a februári salakos sorozatban ami nem igazán sült el jól. Azonban Indian Wellsben már kifejezetten jól játszott nem véletlenül szorongatta meg Berrettinit. Majd Miamiban megsérült,de szerencsére hamar felépült. Múlt héten pedig felkészülve a salakszezonra elindult egy Challenger tornán amit meg is nyert, ezzel hangolódva Monte-Carlora ami úgy tűnik be is jött neki. Hiszen Albotot és Cressyt is magabiztosan szett veszteség nélkül verte.

A jelenlegi forma döntő lesz ezen a találkozón és ez egyértelműen a dán javára billen. Ráadásul Karatsev idei első salakos mérkőzésére készül,míg Rune 100 fokon pörög. Már a mérkőzés elején bajba kerülhet az orosz onnan pedig csak egy vesszőfutás lesz neki ez az összecsapás.

Rune, Holger Vitus Nødskov - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp