A Premier League újabb fordulójában az Arsenal az Emiratesben fogadja a Brightont csapatát. Mikel Arteta gárdája hétfőn váratlan vereségbe szaladt bele a Crystal Palace otthonában aminek a Tottenham örült a legjobban hiszen egy magabiztos győzelemmel jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzték az Ágyúsokat. Nem árt elfeledni viszont hogy egy mérkőzés mínuszban van az Arsenal így ma viszonylag hamar kijavíthatják a csorbát és feledésbe meríthetik a Palace elleni 90 percet.

Két fontos hiányzójuk lesz Partey és Tierney révén így Tavares és Lokonga újabb lehetőséghez juthatnak. Elől Lacazette továbbra is élvezi Arteta bizalmát,annak ellenére hogy a 2022-es évben csak egy büntetőből lőtt góllal áll a francia klasszis. Két szélről pedig Saka és Martinelli támogathatják őt. Meglepő lenne ha itt ma gólparádé lenne hiszen a Brightonnál gyengébb támadójátékot felvonultató csapat kevés van most a mezőnyben. Az előzetes hírek szerint ma ismét egy támadós felállással vág neki a meccsnek, Maupayt feltolva előre aki hasonlóan gyenge mutatókkal bír, egy gólt vert bajnokin idén. A vendégek hét meccse nyeretlenek, mitöbb egyetlen pontot tudtak összekaparni a full utolsó Norwich ellen hazai pályán. Szerencséjük hogy viszonylag kellemes helyzetben voltak a bajnokság korábbi szakaszában, így a brutálisan gyenge formájuk ellenére valószínűleg kiesési gondjaik nem lesznek.

Az előző szezonban oda-vissza tudtak nyerni az Ágyúsok (2-0, 1-0), ősszel pedig szintén nem kaptak gólt a Brighton ellen (0-0). Nagy valószínűséggel ma sem lesz góleső, egy árva góllal viszont nyerni fog a hazai együttes.

Arsenal várható kezdő11:

Ramsdale; Cedric, White, Gabriel, Tavares; Xhaka, Lokonga; Saka, Odegaard, Martinelli; Lacazette

Brighton várható kezdő11:

Sanchez; Veltman, Dunk, Cucurella; Lamptey, Bissouma, Gross, March; Mac Allister; Trossard, Maupay

Tipp: 1-0

Arsenal - Brighton & Hove Albion: Arsenal szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp