A mai napon a negyeddöntőkre kerül sor Marrakeshben. Az utolsó találkozó lesz,ami egyben szerintem a legszínvonalasabb összecsapásnak ígérkezik a Lorenzo Musetti – Györe László párharc. Eddig négy alkalommal mérkőztek meg amelyből hármat nyert a szerb,de az utolsó meccset Musetti nyerte így végre megtört számára az a bizonyos jég.

Az olasz srác óriási tehetség és egyenlőre csak olykor olykor villantja meg tudását. Rendívül attraktív stílusa van, bár az olasz játékos nagy részéről ez elmondható. Még mindig csak 20 éves Musetti ezért csak időszakosan kerül formába. Az éve eleje nem alakult fényesen a számára,de a legnagyobb erőssége a salak annak ellenére,hogy kemény pályára is alkalmas a fizikai paraméterei és technikai repertoárja alapján. Ezen a tornán viszont engem meggyőzött azzal,hogy Ramost legyőzte. Főleg,hogy az első szettben megnyerte a tie breaket. Pedig a spanyol minden hájjal megkent öreg róka aki ezeket a kiélezett szituációkat kiválóan kezeli,főleg rutintalanabb játékosokkal szemben. Az olasz ezt követően felszabadultan játszott és ha ezt az érzést birtokolja Lorenzo kis túlzással megállíthatatlan. Nem véletlenül osztott ki egy 6-1-et a második játszmában.

Györe Lacinak sem épp patinás a formája. Rá különösen igaz,hogy borítás specifikus játékos hiszen ha kimerészkedik a komfort zónáján kívülre nem sok köszönet van benne. Tavaly szeptember óta kemény pályán összesen négy meccset nyert,de ebből kettőt az Adelaideni tornán volt idén januárban. A februári salakos torna sorozatot is lenyomta,de egyetlen egy találkozót sem nyert. A sorsolás kegyeltje volt meglátásom szerint ennek köszönheti ezt a negyeddöntőt. Az első körben a feltörekvő cseh srácot verte,de neki a salakhoz nem sok köze van. A 16 között Jazirit kapta ami elég nevetséges hiszen 38 éves már a tunéziai és 300-on kívül van. Szürreális egy összecsapás volt az biztos.

Az olasz vérbeli salakon edződött srác akinek tudása egyértelműen a szerb fölé emelkedik. Ráadásul most ihletett formában játszik Musetti ezért kétlem,hogy elorozná a kissé szétesett Laci ezt a győzelmet.

Musetti, Lorenzo - Djere, Laslo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp