Nagy harcban állnak a lipcseiek a top4-ért. Nekik segített az orosz „embargó”, mert az elmúlt két hétben csupán egyetlen meccsre „kényszerültek”, és automatikusan jutottak az EL legjobb nyolc együttese közé. Közben a Frankfurt vért izzadva lépett túl a Betisen, hosszabbítás után. Úgy gondolom, hogy mindenképp meg fog látszani a 27. forduló vasárnapi játéknapján a hazaiak ölébe hulló hendikep.

Talán a legfontosabb az RB szempontjából, hogy a Fürt múlt heti alázása után (1:6), teljes kerettel várhatja az Eintracht csapatát. Tedesco együttese a játéknap előtt negyedik helyen állt a tabellán, a mezőny több mint szoros: Leverkusen 45 pont, Leipzig, Freiburg, Hofi egyaránt 44. Tudjuk, hogy mit ér a legjobb négybe kerülés, és a válogatott meccsek előtt áldott előny, hogy nincs se eltiltott, se sérült és nem kellett Moszkvába menni EL-meccset játszani. Úgy tűnik, hogy ez akkora előny, mely után sima hazai győzelem! Azonban sokszor akadozik a lipcsei gépezet és ennek mélyebb okai vannak. Az egyaránt klasszis Poulsen, Silva vagy Nkunku helye sem biztos, és Szoboszlai is kissé neheztel, mert a Forsberg, Haidara, Laimer, Kampl középpálya mellett egyáltalán nincs biztos helye a kezdőben. Tanulságos példa, hogy Dani Olmo (spanyol válogatott!!), nem fért be a Fürth elleni meccskeretbe! Talán a minőségi bőség az egység hiányának egyik okozója, azaz, nincs meg az egyensúly a keretben. Mindezek ellenére nagyon akarnak ezek a srácok minél több gólt szerezni és szerintem kettőre minimum jók lesznek, ha nem többre.

Biztos, hogy egy tisztesen megcsavart Frankfurt lép pályára. Tudvalévő, hogy az Európa Liga döntőjét idén Sevillában rendezik, így a Betis és a Sevilla is extra motivációval, és nem akármilyen bajnoki szezon hátterével ment bele az EL-nyolcaddöntőbe. Nos a Frankfurt a Betis elleni idegenbeli siker után (1:2), otthon harcolta ki a továbbjutást, drámai módon. A kilencvenedik percben 0:0-nál a hosszabbítást Iglesias gólja kaparta ki a spanyoloknak. A ráadásban már mindenki a 11-esekre készült, mikor a 120. percben Rodríguez öngólja a frankfurtiak dicsőségét hozta csütörtökön, hogy aztán pénteken megkapják a Barcelónát! Most nagy kérdés, hogy Glasner hogyan tudja frissíteni, forgatni keretét a lipcsei bajnoki előtt. Kreatív attitűd és gólérzékenység benne van a vendégekben: Kostic, Hauge és Kamada az előkészítésben is remek, Raffael Borré pedig hatékony befejező csatár.

Óriási esély és előny van szerintem a hazai csapat oldalán. Nem olyan mély egy frankfurti keret, hogy elbírja ezt a meccsterhelést, s szerintem ez elsősorban a védelmen fog meglátszani. Most könnyen megszórhatja ellenfelét az RB, s úgy érzem, hogy a becsületgól a vendégekben is benne van. Kötve hiszem, hogy az Eintracht védekezni érkezik Lipcsébe, inkább meghal ez a keret, csak meccsben legyen. Ha a fásultság miatt dekoncentrált lesz a vendégvédelem, akkor már szünetben meglesz a három gól.

RB Leipzig - Eintracht Frankfurt: Gólok száma - Felett/alatt tipp