A negyeddöntőket rendezik a lányoknak a mai napon Indian Wellsben.Két top20-as összecsapását szemeltem ki. Nevezetesen Maria Sakkari és Elena Rybakina találkozóját. Előzetesen az esélyek elég furcsán alakulnak. Folyamatosan növekszik a görögre a szorzó ami meglátásom szerint teljesen indokolatlan.

A mezőny egyik legstabilabb teniszezőjéről beszélhetünk a görög személyében. Hiszen 3 kört minden tornán megy Sakkari. Pegulától kikapott az Ausztrál Openen,de a következő alkalommal(Dohában) vissza is vágott. Az amerikain kívül pedig csak top10-es játékos állhatta útját a tornákon. Itt Indian Wellsben is szett veszteség nélkül jutott el a legjobb 8-ig. Az egész torna során jól adogat a görög.Rendkívül gyors és hihetetlenül atletikus Maria.

Ellenfele Rybakina lesz és ahogy említettem nem igazán értem a fogadók miért látnak ekkora potenciált benne,mert semmi nem indokolja. Az Adaleide tornán döntős volt,de az év első tornájáról beszélünk és ráadásul a győzelmi névsorától nem dobtam el az agyam. Ezt követően jött egy sérülés az Ausztrál Openen. Majd Szentpéterváron egy meccset nyert,de a következő körben már ki sem tudott állni.Dohában pedig egy gyors búcsút láthattunk tőle. Indian Wellsben sem ájultam el a teljesítményétől. Az első körbenlegyőzte belga Van Uytvanck egyenletes teljesítményt nyújt,de nem egy top20-as játékos.Majd a lelkileg teljesen szétesett Azarenka legyőzése szinte értékelhetetlen.Golubic pedig surranó pályán jutott el a 16-is és nem egy kategória a két játékos.

Elenától hibátlan játék kellene ahhoz,hogy legyőzze a görögöt,mert különben felőrli őt. A kazah az alapvonalon mozog komfortosan. A hálónál nem egy virtuóz,de ha agresszívan támad bepróbálkozik a hálónál. Ahogy említettem tökéletesen kell elől is játszania,mert a görög odaér szinte minden labdára. A kazah masszívan üti vissza a labdákat,de a játéka elég ötlettelen.

Sakkari ha nem minden labdát az alapvonalról akar megnyerni simán lehozza ezt a találkozót. Rybaiknát ki kell mozgatni a komfortzónájából(álló helyzetben történő ütések) és akkor hamar megtörik.

Sakkari, Maria - Rybakina, Elena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp