Újabb nap, újabb Alcaraz meccs, és remélhetőleg újabb Alcaraz győzelem is lesz, a tét már az elődöntőbe jutás, az ellenfél pedig a tavalyi bajnok, Cameron Norrie.

Norrie tehát a tavaly őszi indian wellsi torna címvédője, viszont ha mögé nézünk a dolgoknak, őrült jó sorsolása volt, az elődöntőben Dimitrov, döntőben Basilashvili, egy ezres tornán ez ajándék kategória volt. Norrie sokáig egyetemi teniszező volt, csak 22 évesen lett a tour tagja, összehasonlításképp Alcaraz 19 évesen már stabil top 20-as játékos, két tornagyőzelemmel a háta mögött. Bal kezes, sokaknak kellemetlen játékos, nagy tenyeres pörgetésekkel és kissé fura, tolt fonákkal, ami a gyengébb kvalitású játékosok ellen simán elég, fölötte már elég necces. Pedro Martinez, Basilashvili és Brooksby voltak eddig az ellenfelei, most minőségben egy kicsit más szint jön a britnek.

Vajon meddig mehet még Alcaraz? Ez a játék, amit napról-napra kitesz a pályára nagyon kemény, és ez bőven elég lehet Norrie ellen is. Ha elődöntőbe jutna, akkor bejönne a top 15-be a világranglistán az ifjú spanyol, akinek idén mindössze egy veresége van, még az AO-n verte Berrettini. Monfilsot is könnyedén ütötte le a pályáról Alcaraz, pedig a franciát lábon ritkán verik meg, de az agresszív alapvonal játékkal és a jó ütemben való rövidítésekkel nem tudott mit kezdeni Monfo, a második szett pedig már csúfosan sima lett. Nagyon hamar, felszállóból üt mind a két oldalról, csúnyán elveszi az ellenfél idejét.

Alcaraz stabilabb, agresszívabb, erősebbek az alapütései, nálam ennek is sima győzelemnek kell lennie. Tavaly a US Openen már találkoztak, akkor sima háromban nyert a spanyol, akár most is összejöhet a szettveszteség nélküli győzelem.

Alcaraz, Carlos - Norrie, Cameron: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp