A svájci pontvadászat 26.fordulójának vasárnapi játéknapján a horror szezont futó Lausanne-Sport fogadja a címvédő Young Boys csapatát egy várhatóan sima mérkőzésen.

A vendégek minden bizonnyal lemondhatnak a bajnoki címről, miután hiába irányítják a meccsek döntő többségét, sokszor tetemes balszerencse sújtja őket amire az előző fordulóban lejátszott Luzern elleni meccsük is jó példa. Annak ellenére hogy az első félidőben kiegyenlített játék folyt, 10 perc után már két góllal vezettek és mindenki köztük én is azt gondoltam a három pont zsebben van. A meccs második felében viszont jött a döbbenet, mikor hiába volt 23-3-as lövési mutató pontot rabolt a kiesés elől menekülő csapat. Azt gondolom hogy ez a remi nem fogja elvenni a kedvüket, főleg miután a Basel és már a Lugano is kopogtat az ajtajukon a második hely okán. Öt hiányzójuk lesz a mai meccsre: Joel Monteiro, Esteban Petignat, Mohamed Ali Camara, Quentin Maceiras, Miralem Sulejmani. A kezdőben viszont ma is ottlesz Kanga és a góllövőlista vezetője Siebatcheu aki remek formában lövöldözi a gólokat így nem lehetnek nyugodtak a hazai védők.

A hazaiak reménytelen helyzetben vannak miután ez lehet zsinórban a tizedik vereségük a bajnokságban. Legutóbb bármennyire is fura a Basel ellen tudtak pontot szerezni még december legelején. Nem is a védelmükkel van óriási probléma mostanában hanem hogy teljesen gólképtelenek elől. Az edzőváltás sem segített rajtuk semmit, Casanova mester egy pont nem sok annyit sem zsebelt be és hiába forgatja csapatát nem találja meg az ideális kezdő11-et.

A barimeccsekkel együtt ez lehet zsinórban a tizedik Young Boys siker a két csapat történelmében ami szintén jól mutatja az erőviszonyokat.

Tipp: 0-3

Lausanne-Sport - Young Boys: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp