Fáztam már meg a kisvárdai kézilabdás leányokkal, pontosan hasonló szituációban mint most, amikor az idegenben lőtt góljaiknak a számát szerettem volna pontos határok közé tenni és bukfenc lett a vége. Viszont szerintem a Győri Audi ETO KC elleni bajnoki mérkőzésükön most annyira adja magát a szituáció, hogy újra rá kell próbáljak erre az opcióra. Alább megpróbálom mindezt alátámasztani, hogy miért is maradhatnak a vendégek a mostani bajnokin 21 dobott gól alatt.

A száraz statisztikai tényeket nézegetve megállapíthatjuk, hogy a mostani NB I-es érájában a Kisvárda nem győzni jár Győrbe, hanem a tisztes vereség reményében. Ezt valamikor utoljára 2017-ben, tehát öt éve sikerült megvalósítania a vendégeknek. Akkor, ha emlékezetem nem csal egy sokkal erősebb, válogatott légiósokkal teletűzdelt Kisvárda vizitált a Rába partján és azt hiszem akkoriban a győriek is valami többletterhelés kellős közepén jártak, tehát csak a győzelem volt számukra fontos. Azóta a tegnapi kupamérkőzést is beleszámítva negyedszer vendégeskedik a szabolcsi alakulat Magyarország kirakatcsapatánál és még egyszer sem sikerült 20 gólnál többet dobniuk.

Ezzel megérkeztünk a tegnapi Magyar Kupa FINAL4-be jutásért vívandó találkozóhoz, ahol annak ellenére sem sikerült Bakó Botond csapatának elérnie a 21 gólos határt, hogy a hazaiak eléggé tartalékosan álltak fel. A kupamérkőzésre Ambros Martín Laura Glausernek, Estelle Nze Minkonak és Ogonovszky Eszternek is pihenőt adott. A két csapat közötti minőségbeli különbség miatt ezzel Ambros nem kockáztatott semmit, ugyanakkor rotál a későbbi feladatokra. Ami viszont a tegnapi, kicsit félvárról vett találkozóból is leszűrhető az az, hogy a győriek egy pillanatra sem engednek a kemény és hatékony védekezésükből. Az első félidei 12 góljára csak 7-et tudott a második félidőben rálőni a vendégcsapat, így alakult ki a 33:19-es végeredmény.

Végül de nem utolsó sorban nem egy nagy kockázat kijelenteni, hogy nem egy kategória a két csapat. Míg a hazaiak keretük mélységét és minőségét tekintve hozzá vannak szokva a sorozatterheléshez, addig ez a vendégekről kevésbé mondható el. Ezért úgy gondolom, hogy ez mind mentálisan, mind fizikálisan vett ki annyit a vendégekből, hogy még a tegnapinál is gyengébb támadójátékot mutassanak be, ugyanakkor a hazaiak védekezése valószínűleg javulni fog.

Győri Audi ETO KC (n) - Kisvárda (n): Kisvárda (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp