A svájci pontvadászat 25.fordulója kezdődik szombat este a Young Boys - Luzern összecsapással. A mérkőzés viszonylag sima hazai sikert sejtet miután a legutóbbi négy szezon bajnoka a YB idén kicsit visszafogottabb ám továbbra is remek teljesítményt nyújtva a második, Európa liga indulást érő pozícióban van. Az újabb bajnoki címükre valószínűleg keresztet vethetnek miután 12 forduló van hátra és hátrányuk 13 egység a listavezető Zürichvel szemben, ám az ezüstérem megszerzése immáron minimális célként tekinthető és a közben Szalaival "erősödött" Basel komoly kihívóként szerepel így nem hibázhatnak hasonló képességű ellenfelek ellen mint pl. ma a Luzern.

A hazaiak hosszúra nyúlt veretlenségi szériája az előző fordulóban szakadt meg. Rossz formáról viszont aligha beszélhetünk, aki látta a meccset vagy csak rápillant a statisztikára láthatja hogy Wagner csapata mindent megtett a győzelemért, egyet leszámítva a góllövést.. Semmi de semmi nem akadt be, a Servette hálóőre Frick hét védéssel zárta a mérkőzést és mondhatjuk megnyerte csapatának a meccset. Siebatcheuék ma viszont pótolhatják az elmaradást. A Wankdorf stadionban különösen jól teljesít a gárda (8-3-1) és bár a Luzern az előző fordulóban megszerezte végre hőn áhított első idegenbeli győzelmét, továbbra is pocsék eredményeik vannak összességében vendégségben.

Egy hangyányit talán számíthat az is hogy a YB egy nappal többet pihenhetett, illetve hogy az utóbbi nyolc egymás elleni meccsükön nem szenvedtek vereséget ellenük (5-3-0). Az őszi meccsük bár 1:1-el végződött, a 60 perc emberhátrány ellenére is gólokkal győzni kellett volna a fiatal fiúknak (kapuralövések 20-4).

A YB hiányzói ellenére (Fassnacht, Monteiro, Petignat, Camara, Maceiras, Sulejmani) is sima sikerüket várom.

Tipp: 3-0

Young Boys - Luzern: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp