Újabb hatpontos találkozó Olaszországból, ahol két olyan együttes találkozik hétfő este, akik szeretnének a középmezőnyben végezni. Jelenleg mindkét együttes a biztos bentmaradást jelentő helyen áll, hiszen a Bologna a tizenharmadik, míg a Spezia a tizenötödik.

Mindkét együttes kevés gólt szerez, alig többet, mint ahány mérkőzést játszottak. A hazaiak 40, a vendégek 46 gólt kaptak, azért az igen sok. Gyenge támadójáték és gyenge védelem jellemzi a két csapatot, tipikus iksz találkozó...

A hazaiak a mérkőzés favoritjai, de szerintem túlzás az odds. Borzasztó formában van jelenleg a Bologna, legutóbbi kilenc találkozójukon hoztak egy 1-1-7-es mérleget. A Spezia ezzel szemben nagyon jó formában vannak, legutóbbi kilenc mérkőzésük 4-2-3, ahol a Milan és a Napoli is a legyőzöttek táborát erősíti. Kicsit frusztrált lehet a hazai együttes, legutóbb december elején tudtak nyerni hazai pályán, igaz, akkor a Roma csapatát verték. A Spezia legutóbbi négy találkozóján veretlen maradt idegenben, komoly ellenfele lesz a Bolognának. Nem tudom, hogy mi történt a hazai oldalon, Arnautovic is látványosan visszaesett a vb-selejtezők után. Az azóta lejátszott tizenegy találkozóján ő is mindössze két elfogadható mérkőzést tud felmutatni, illetve egy találatot. Ezek után nem csoda, ha így szenved a Bologna, ha az egyik legjobbjuk nem tud gólt rúgni.

Az első tippem az Bologna győzelem lett volna, de ilyen forma alapján nem ér ennyit, túl alacsony. A vendégek között nem találok kiemelkedő játékost, viszont csapatként nagyon egyben vannak most. Jobb csapat a hazai szerintem, viszont nagyon rottyon vannak jelenleg. Azt gondolom, hogy a jelenlegi állapotukban egy gólt minimum kapni fognak, viszont szerintem rúgnak is. Nem tudnék mire fogadni a mérkőzés végeredményét illetően, viszont igen kecsegtető a Spezia DNB 2.75. Mindkét csapattól várok gólt, tetszik a szorzója is. Nem érzem annyira kockázatosnak a gg tippet, mint az első megérzésemet, így inkább arra tippelnék.

Bologna - Spezia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp