Először is két dolog: MICSODA ODDS!

A másik, hogy ez bolond idény, minden berögződött sztereotípia kidobandó a kukába, az atipikus jelenségek idényét éljük, sok olyan dolog történik idén, amit elképzelni sem tudtunk volna a szezon elején. Az Atletico kapott góljai, az, hogy a tiki-takás, lityi-lötyis Barca, amely büntetést kap, ha derékmagasság fölött passzol fejeli a ligában a legtöbb gólt, hát fura egy idény.

Számomra legalább ennyire fura, hogy az Espanyol, amely szintén nem volt egy igazán overes gárdaként beskatulyázva, ebben az idényben elég sűrűn gólzáporos meccset játszik. Most is egy 11-meccses szériát tol, amikor kap és lő is gólt. Én úgy vélem, ez a széria akár folytatódhat is.

A katalán csapat főleg otthon minimum egy-egy gólt meglő a meccsein. RdT játszik, Vilhena jó igazolás, jól pörög, Darder lába bármikor elsülhet, igazából sokkal tökösebb, nyíltabb focit játszik ebben az idényben az Espanyol, mint én vártam, vagy mint a múltból ez várható lett volna.

A Sevilla az atipikus idény egyik olyan együttese, amely tipikus focit játszik. Stabil, a 16 kapott gól a legjobb mutató a ligában. A jelenleg 7 pont előnnyel listavezető RM egyetlen komolyabb riválisa, ha Koundéék nyernek vasárnap, azért négy pontra megközelítik a Madridot, az pedig már lőtávolság. Ez a cél, mert a top4 az talán nincs bajban, ahhoz nagy leolvadás kéne.

De nem lesz itt leolvadás, mivel fagyás sem volt. En-Neysri visszanyeri jó fizikai állapotát, sérülése előtt kettesével szórta. Martial ismér élvezi a focit, ő azért kegyetlen fegyver, ha jó állapotban van, gólerős, asszisztokat oszt, Ocampos szintén nagyon jó, és Lopetegui kerete nagyon-nagyon mély, nagyon minőségi, ezért is lenne ordas meglepi, ha a Sevilla leolvadna. Ott van Mir, Delaney is felépült, Torres, Munir, ááá két csapatra való játékos. Bőven tud változtatni Lopetegui az EL-es kezdőhöz képest, úgy, hogy a minőség nem romlik. Vannak posztriválisok, így megvan az egészséges verseny csapaton belül, és amiért ezt jó tippnek tartom, hogy itt Fernando, Kounde és Diego Carlos is gólerős, jól fejelnek, simán jöhet Sevilla gól a védők részéről is. Szabadrúgások, szögik veszélyesek, Jordán, Papu vagy Rakitic is remekül oldja meg ezeket a szitukat, nagyon színes a repertoár. A Sevilla a legtöbb gólt szerezte pontrúgásból, szóval az Espanyol felkötheti a gatyát. Bár korai meccs, én nem számítok unalomra.

Espanyol - Sevilla: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp