A dubai torna második körében két top 15-ös játékos méri össze tudását. Nevezetesen Jessica Pegula és Ons Jabuer. A két lány nem is oly régen találkoztak ahol a jó kezdés után megzuhant Jessica azonban most revánsot vehet a tunéziain.

A sikeres év kezdést már beírhatja magának Pegula hiszen a legjobb nyolc között csak a későbbi bajnok Barty tudta útját állni az Ausztrál Openen. Az első fordulóban még érdemes volt kivárni,hogy mennyire töltődött fel és mennyire tud koncentrálni a következő feladatra. Úgy tűnik sikeresen abszolválta az első akadályt,mert Gauffot végül simán verte. A mérkőzés elején elég szétszórt volt az ő és honfitársa játéka is,de az első szett második felére összeállította a receptet és be is húzta azt. A pályán jól mozgott és egy két nyerővel szinte rezignáltan vette tudomásul az első szett megnyerését. A második szett is hasonlóképp alakult mint az előző,mert itt is Jessica az öltözőbe maradt. Gauff jobban mozgott a pályán és játszott is, azonban Pegula,mint egy vércse az első hibára a semmiből lecsapott és a maga javára fordította a szettet.

A tunéziai sérülés miatt kénytelen volt feladni az Ausztrál Openen a találkozóját emiatt nagy kérdőjel lehetett,hogy mennyire kész egy éles meccsre. Az első körben, az első szettet könnyű szerrel behúzta azt hihettük volna,hogy nincs itt gond,de a másodikat pedig az orosz nyerte. A képet tovább árnyalja,hogy nagyon gyengén adogatott Ons az első és második szettben és ez kulcsfontosságú,mert az amerikai nagyon jó returnöző. Ha az orosz nem csak szépen helyezte volna a labdákat hanem több erőt is bele tud vinni a tenyeresekbe szerintem az első szettet is megnyerhette volna. Jessicát viszont nem kell majd félteni hiszen egy két sistergős ütésre biztos számíthat a tunéziai. Összeségében Jabuer esetében viszont inkább kínos,hogy ilyen szenvedések árán jutott túl az első fordulón hiszen a 37 éves Zvonarevát 3 szettben sikerült csak legyőznie.

A jelenlegi formák alapján és Jabuer januári sérülésével együtt meglepetés lenne ha a végén nem az amerikai ünnepelhetne.

Pegula, Jessica - Jabeur, Ons: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp