A francia élvonalbeli labdarúgó bajnokság 24. fordulójában vasárnap délután 15:00-kor fogadja hazai pályán az Angers együttese a BL selejtezős helyet érő 3. pozíció megcsípésére áhítozó Strasbourgot!

Az elmúlt fordulóban a hazaiak nagy pofonba szaladtak bele. Az Angers remekül kezdte a Marseille elleni mérkőzést, hiszen az első félidő derekán előbb Fulgini, majd Bentaleb révén már 0:2-re is vezettek a Velodromeban, ám a fekete-fehér mezes együttes tökéletesen szemléltette ebben a 90 percben az egész eddigi szezonjukat. Ősszel is remek rajtot vettek, sokáig a felsőházban tanyáztak, s úgy tűnt reális célja lehet Gerald Baticle legénységének, hogy elcsípjék a nemzetközi kupaporondot érő helyezések valamelyikét. Aztán év vége felé egyre inkább elfogyott a lendület, s fokozatosan visszacsúsztak az alsó házba. Nos, a Marseille elleni meccsen is tettenérhető volt az erős kezdés utáni visszaesés. Még a félidő előtt egalizáltak a dél-franciák, majd Milik mesterhármasa révén a második félidőben kiütötték az Angerst (5:2).

A hazaiakkal szemben a Strasbourg egyelőre tartja jó formáját, még annak ellenére is vallom ezt, hogy nemrég meglepetésre vereséget szenvedtek az idén harmatos Bordeaux otthonában. A két fordulóval ezelőtti hibát aztán legutóbb orvosolták a Nantes elleni hazai sikerrel (1:0), ezzel megakadályozva, hogy a botlást követően akár hullámvölgybe kerüljön a kelet-francia együttes. Nem hiába, Julien Stephan tud valamit, hiszen a Rennes BL-be juttatása után most hasonló csodát vihet véghez a Strasbourg trénereként. Ráadásul a piros-kék gárda közönségszórakoztató focit tol az egész szezonban. Elég csak azt a tényt vennünk, hogy a más dimenziót képviselő PSG-t követően ők rendelkeznek a legtöbb lőtt dugóval az aktuális szezonban (45).

Ugyan némiképp beleront a mostani meccs képébe, hogy az alakulat Bordeauxban egy jó idegenbeli szériát tört meg a 4:3-as zakójukkal, ám ott is főként a gyengébbre sikeredett első félidőben rejlett a vereség oka. A hátrány tudatában elkezdett feljavulni a csapat, ám ez nem lett végül elegendő a pontszerzéshez.

Jó hír a vendégek szempontjából, hogy visszatérhet a keretbe Habib Diallo, aki Szenegállal Afrika-kupát nyert! Mindez abból a szempontból is megnyugtató lehet Stephan edző számára, mert a hírek szerint Kevin Gameiro kisebb térdsérülést szenvedett, így a játéka kérdéses lehet. Továbbá kétséges még Maxime Le Marchand és Jean-Eudes Aholou hadra foghatósága is.

Összefoglalva a lényeget, vasárnap délután két eltérő szezont produkáló csapat találkozik a Raymond-Kopa stadionban. A hazaiak most már inkább sűrűbben nézhetnek hátrafelé, semmint az élmezőny irányába, míg a Strasbourg hajthatja tovább a BL-ről szőtt álmait. S amennyiben Gerald Baticle együttesének védelme olyan szinten átjárható lesz ezúttal is, mint Marseille-ben, akkor nagy meglepetés kell, hogy a Strasbourg ezt ne használja ki, s ne szerezzen minimum 1 pontot.

Tippem: 1:2-re nyer a Strasbourg.

Angers - Strasbourg: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp